Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Utazáshoz -autón, üdülésen, nyáron és télen

-a cikk szerkesztés alatt-

 

baby-on-board.jpg

 

Autós utazáshoz:

ahogy mondják, egy autósülést olykor hosszabb idő bekötni, mint megszülni egy babát! Erre készüljünk fel, ahogy a huzat mosására is, mely szintén emberpróbáló feladat lehet!

Az aktuális szabályokat, szabványokat, -a gyermek kora, súlya, magassága szerint- tekintsük át a megfelelő bekötéshez.

 

Lista a hasznos kiegészítőkből:

tükör, visszapillantó tükör -hogy láthassa a vezető mit csinál a gyermek;

szúnyogháló és huzatvédő autós hordozóra;

esővédő, esernyő, napellenző;

övpánt/övpárna/övborító -hogy ne dörzsölje az öv a nyakát, illetve ha elbóbiskol, tartsa meg a fejét, illetve fejpánt is kapható, ami a homlokánál tartja meg a már elbóbiskolt babát;

szűkítő, fejtámasz, nyakpárna; létezik olyan is, ami a homlokánál fogja meg a babát.

autósülés betét, huzatvédő, izzadásgátló -akár természetes báránybőr, mely jó lehet babakocsiba, autósülésbe, bölcsőbe, kiságyba és tartalék pelenkázónak utazáshoz;

ülésvédő és tároló -háttámlához erősíthető -hőmérséklettartó zsebes is létezik;

napárnyékoló, napellenző -lap és rolós;

cipőlevétel - kocsis váltócipő, különösen sáros, latyakos időben

morzsafogó szőnyeg / autósülés védő huzat / kárpitvédő és tároló -függőleges védelem az ülésnek

karpitvedo-baba.jpg

Belt upp - plusz biztonsági öv, keresztezi a gyermek hasánál, a 3 pontos övből 5 pontosat csinál, és nem tud előrebukni elalvásnál ill. fészkelődésnél a gyermek.

Belt Upp

Tálcás, tablettartós, pohártartós tároló

autos-talcas-tarolos-tablettarto.jpg

autós játékok: kormány, amivel együtt vezethet a gyermek velünk

gyermek zene, ringató, mese

 

Úti csomag:

pelenkázótáska: pelenkázólap, pelenka, szennyes pelus tároló zsák, popsikrém (tiszta lanolin az igazán hosszú utakra), nedves törlőkendő, fertőtlenítő spray (pl. ezüst kolloidos, grapefruitmagos), kéztisztító, víz, innivaló, játék, zsebkendő, csere ruha, időjárásváltozásra felkészülni. Hasznos lehet egy puha, meleg báránybőr pelenkázólapnak, vagy paraf na tekercs. Akár az ülésbe helyezhető bárányszőr betét is használható e célból, így plusz tennivaló, de hely és pénz takarékos.

Úti patikaelsősegély készlet: kötszer, sebkenőcs, seb spray, kullancskiszedő, kézfertőtlenítő, sebtisztító kendő, gyógyszeradagoló, gyógyszertartó, homlokhőmérő, égésre, megfázásra, hideg-meleg borogatás/kézmelegítő.

A B6-vitamin és a gyömbér utazási rosszullét ellen hatásos. Nyalókába is kapható.

Mosogatószer és szivacs vagy más nedvszívó anyag is jól jöhet.

Kisbaba fürdetése: könnyebben megoldhatóakár csapban, puhafalú vödörben, felfújható kádban, vagy ahol műanyag kád biztosítható, betétnek rácsatolható háló. 

 

Utazós, autós "étkezés"

Piszkos kéz, morzsa, kiömlött innivaló?

Kikerülhetjük! -ha sikerül, örülünk, ha nem, akkor takarítunk.

- a cumisüveget mindég ellenőrizzük: jól rá van-e csavarva a teteje, nem harapta-e ki az etetőfejet a gyermek, és nem lazítja-e ki játékkal a csavarást.

- Szerencsés élelmiszerek: sűrű, iható pürék megfelelő üvegcsében, hosszúkás, rúd alakú élelmiszerek, amik nem morzsálnak, maszatolnak. Így aszalt szeletek pl. Sunvita aloe, egyenes kifli vagy hosszúkás zsemle szendvics nem kipotyogó részekkel, szoros csomagolásban. De pl. xilites nyalóka, cukorka is engedhető.

- ital tartaléknak fémdobozos kivitelben, pl. kókuszvíz.

- megfelelő alátét, tálca biztosítása.

 

Etetési lehetőségek:

szoptatott babáknál:

- etetőpoharak, kancsók -anyatejes táplálást nem zavarják, és a hozzátáplálás megkezdésekor, utazáskor pedig még a nagyobb gyermeknek is jól jöhet. Akár egy gyümölcsfacsaró alsó részét is használhatjuk, általában megfelelő kialakításúak e célra is.

- szívószálas cumisüveg: ahol csak a szívófej van a baba szájában,egy csővel meghosszabbítva csatlakozik a cumisüveghez.

- puhafalú cumisüveg nagy átfolyással vagy kanál végződéssel (pl. NUK)

 

 

SOHA ne hagyjuk a gyermeket a kocsiba, különösen nem NAPON, még nyitott ablaknál, igen rövid időre (csak beszaladok hogy van-e valami a boltosnak...) is veszélyes tud lenni!!! Mindég figyelmeztessék egymás a szülők, és ne csak gondolják, melyikükkel van a gyermek! Víz, innivaló mindég legyen a gyermek mellett!

A gyermeket tanítsuk meg nevének, címének elmondására mielőbb, illetve utazáshoz kaphat kis karszalagot, névvel, címmel, szülő telefonszámával, vagy különösen gusztusos kis állítható méretű vésett karkötőt, vagy simán egy darab papírt a zsebbe, kitűzőt, matricát. Ha elvesztene minket, mondjunk közös találkozási helyet, vagy mondjuk meg, hogy maradjon ott, ahol épp van, mert akkor visszamegy és megkeresi anyuka: könnyebb álló helyzetben lévő gyermeket megtalálni, mint mozgót -de nyilván nem az út közepén kell lecövekelnie.

 

 

PS:

Szívesen fogadnék visszajelzéseket, mennyire volt hasznos a cikk, illetve mit hiányoltál, mit fűznél hozzá! Kattints facebook oldalamra, vagy írj ide! Minden építő kritikát szívesen fogadok! Köszönöm szépen.

Elérhetőség: bemutatkozás, kapcsolat

https://www.facebook.com/profile.php?id=100010172738089

Like-olj, értékelj, üzenj, javasolj!

 
 

 

Facebook

Elérhetőség

Patrona on Facebook

Látogass el ide:
https://www.facebook.com/Patrona-418478858335910/?fref=ts

Levelezőlista
Statisztika

Most: 1
Összes: 106653
30 nap: 882
24 óra: 23