Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sírás, betegség (hasfájás, fogfájás, hasmenés, stb.)

 Betegség és fájdalom "felkészítő"

Sír a kisbaba?

A hasfájós, kólikás baba

Fogzási fájdalom ellen

A borostyán nyaklánc veszélyei babáknál

Hányás, hasmenés? Rota vírus, szalmonella? Hogyan kezeld? Mi használ?

Élelmiszerek, baba tápszerek, amik használnak vagy ártanak

Megfázás, nátha megelőzése, kezelése, lázcsillapítás

Sérülések, sebesülések kezelése

Bőr problémák: ekcéma, viszketés, kiütés, allergia, bepállás

Paleo

 

Sír kisbabád?

A kisbabák emésztőrendszere még fejletlen, ezért feltehetően hasfájás az oka -persze lehet hogy nagyon egyedül érzi magát, és Rád, bőrkontaktusra, hangokra, mozgásokra, környezeti hatásokra vágyik. Továbbá lehet, hogy túl sok inger érte, fáradt, lehet melege, fázhat, szoríthatja a ruha, egy cérnaszál a lábujja köré tekeredve, egy hajszál a szájában, zavarhatja a pelus tartalma, hogy a bőröcskéje kipirosodott, elektroszmog, mobil, számítógép, lehet érzékeny a föld alatt futó vízerekre, a levegőre -szellőztessünk sokat, és vigyük ki a szabadba!

Azonnali segítséget, megoldást jelenthet a baba fájdalmára a büfiztetés, majd a mozgatás, akár egy megfelelő ringató bölcsőben, vagy tornáztatás, illetve meleg borogatás a pocakra, meleg fürdő!

 

10 + 1 Lista:

1. büfiztetés

2. masszírozás, mozgatás, tornáztatás, hasra fektetés, hordozás (hordozókendő), hintáztatás (hintabölcsők), tánc

3. ráetetéssel nyugtatás ill. a túletetés elkerülése

4. melegítés borogatással, hajszárítóval, fürdővel

5. étrendi változtatások: kerülni kell a puffasztó, érzékenyítő, allergizáló ételeket, mint a tehéntej, valamint a zsíros és fűszeres ételeket, méregtelenités szerepe

6. Drogok, teák, gyógynövény készítmények -mama és baba által alkalmazva

7. "Csodaszerek", pl.: Espumisan, Infacol, SAB Simplex, Gripe Water, Papaverin, Babycalm, Aspadon Baby, Colief és Laktáz komfort cseppek, Emóció, BioGaia, Protexin Restore, Laktiv Kid probiotikum, Myra gyermek gyógyvíz, Laevolac hashajtó szirup, kókuszviz, humin-és fulvosavak, stb.

8. Hasi és végbélnyílás környéki masszázs, szélcső, hőmérőzés, glicerines kúp

9. Laktáz enzim pótlása 

10. Vas pótlásánál körültekintés

+1: Levegőztetés a babának, pihenés és sok alvás a mamának

12. : a lényeg, az esetek többségében a legvalószínűbb kiváltó ok lehet, amiről alig valahol olvashatsz! -légy nagyon nagyon kíváncsi!!!

És végén az extra tipp: méregtelenítés édesanyának,és a baba helyének "leárnyékolása", vagyis minden elektromosságot, sugárzási forrást (telefon,mikrohullámú,indukciós készülék,stb. ) eltávolítani a környezetéből. Továbbá az oltások elhúzódó hatását is növekvő figyelem kiséri! SAjnos előfordulhat, hogy nem tájékoztatnak megfelelően arról, hogy gyermeked oltáskárosodott, s ezt csak évekkel később tudod meg. Az ételallergiák, pl.  tej, glutén érzékenység is összefüggésbe hozható az oltóanyagok adjuvánsaival, számos egyéb idegrendszeri, emésztőrendszeri és egyéb megbetegedést idézhetnek elő, miközben az utóbbi évek tanulmányai, a statisztikák megrázó képet mutatnak a hosszú távú hátsairól ill hatástalanságáról. Tájékozódhatsz ezek felől, pl. az oltások abortált magzati szöveteket, DNS "szennyezőanyagot" tartalmazó oltóanyagokról, hatásairkról, az etikátlan oltásrendszerről az ezzel foglalkozó honlapokon, pl. https://nebancs.hu  vagy Facebookon a Nebáncsvirág Egyesület és más oltáskritikus oldalon

 

Ha jól ringatod, ügyesen tartod, büfizteted, masszírozod, tornáztatod, az a levegőtől gyötört pocira is üdvözítő hatással lehet! Érdemes ilyenkor először büfiztetni, függőlegeshez közeli helyzetbe hozni úgy, hogy ne nyomjuk a hasát, és az arcocskája kicsit lefelé nézzen. Ha a büfizésen túl még bukna is vissza egy kis anyatejet, legyen rajtunk tetra pelus, vagy valamilyen büfikendő! Általában fejét a vállunkra döntve szoktuk ilyenkor tartani, és lehet kicsit a popójával köröztetni finoman, hogy könnyebben kimozduljanak a légbuborékok. Újszülöttket érdemes úgy tartani, hogy lássuk közben az arcocskáját, és vigyázzunk főleg a nyakára. Ha nem múlik a hasfájás, a törzsét is lehet egyre nagyobb ívben bemozgatni, lábait rugóztatni, mozgatni. Masszírozni, esetleg kimondottan ehhez való, kamilla, édeskömény tartalmú krémekkel, olajokkal, óramutató járásával megegyező irányban lehet a pocin, így a belek kanyarulataiból mintegy "kimasszírozhatod" a fájdalmat okozó légbuborékot, vagy tornáztatással, lábemelésekkel, körzésekkel, láb hasfalnak préselésével púkáztatni, kakiltatni lehet a picit! Használhat a hasra, alkarra fektetés (tigris lóg a fán póz), így a fenék magasabbra kerül, és a levegő felfelé haladva eltávozhat. Tánccal, dobolással, paskolással, akár zenére is lehet mozgatni a kicsit -így javul a ritmusérzéke.

Fontos, hogy ne rázzuk túl a babát, és tejcsizés után kezdetben kisebb mozdulatokat tegyünk, nehogy kijöjjön belőle, amiért megdolgoztunk.

A ráetetés, szoptatás is szóba jöhet megoldásként, nem csak mert megnyugtatja a szopikázás, hanem mert könnyebb lehet púkáznia, beindít bizonyos folyamatokat. Ugyanakkor egy megtelt pocakra még ráetetni -nem mindenkinél válik be, s nem mindenkor! Ha közben elalszik a baba, és órákig tud nyugodtan pihenni, akkor épp bejött. Sokszor csuklás indokolja a tovább szoptatást, abban bízva, hogy ez elmulasztja azt (ilyenkor citromot, C-vitamint az íze miatt javasolnak: meglepődik tőle a baba, mint amikor a felnőttet megijesztik, elmúlhat a csuklás. A Cebion csepp ugyan C-vitamin tartalmú, de glicerines, így íze nem olyan erőteljes, mint enélkül adagolva a C-vitamint.

A túletetés elkerülése, mértékletesség -a babára való odafigyeléssel e téren szintén megelőzhető lehet a fékevesztett sírás. Merthogy nem csak levegővel lehet tele az a pici poci! Nem kell megijednünk, hogy a kicsi talán keveset szopizott, vagy hamar újra meg fog éhezni, s épp mással akarunk foglalkozni, vagy már érezzük, hogy nekünk is pihenni kell. Igyekezzünk megakadályozni az ördögi körbe kerülést, hogy egyszer a puffasztó ételek, máskor a túletetés gyötrik a kicsit, nem tudunk különbséget tenni, de rögtön cicivel kínáljuk, nyugtatjuk Őt -s Vele Magunkat is! Az így rendszeressé váló sírásoktól egyre rosszabbul és kialvatlanabbul érezzük magunkat, kevéssé tudunk igazán a babára, valós igényeire figyelni, már csak a sírását akarjuk megakadályozni, haladni a háztartással, és végre lehunyni a szemünket. EÍgy könnyen elvész a boldog szülő mellett a boldog baba is.

A kifáradt, és anyai képességeibe vetett remény meghiúsulásának látszata miatt csalódott, rossz közérzetű szülő könnyen vigasztalja magát egy kis nassolni valóval, -különösen, hogy ideje se marad a rendes étkezésre, a főzőcskézésre, bevásárlásra,- így a baba hasfájására újabb okot szolgáltat.

Ha ezeken túl vagyunk, és mégse nyugszik a babácska, nagyon görcsös, csavarodik, jöhet a meleg borogatás, pl. köles, tönköly, szőlőmagos, meggymagos vagy sópárnácskákkal, meleg vizes palack, vagy gyógyászati segédeszköz, találhatunk olyat ami ráköthető tépőzárral a fájó tájékra, hajszárító, meleg vizes fürdő -ezek a feszülő hasfalat lazítják, csökken a fájdalom. Ha a baba nem kalimpál nagyon, mi is rálehelhetünk a pocakjára, rajta hagyva a szánkat, kifújás közben hangosanberemegtetve a pocit -s Ő nagy mosolyokkal hálálhatja meg az ilyen játékot, közelséget.

Aztán jöhet a gondolkozás, anya étrendjében, életmódjában milyen változtatásokkal lehet kikerülni a hasonló eseteket:

kerülni kell a puffasztó ételeket, az érzékenyítő, allergizáló ételeket, mint a tehéntej, valamint a zsíros és fűszeres ételeket -főleg utóbbi miatt olykor el is utasíthatja a szopikázást, hiszen annyira képes megváltoztatni az anyatej ízét és összetételét a fogyasztott ételek íze, minősége! (Gondoljunk csak a tehéntejre: a réten, friss gyógynövényeket legelő tehénke teje, és a soron rossz táplálékhoz jutó, ápolatlan, vérző, gennyedző tőgyű tehénből lefejt tej íze mennyire összehasonlítható?!) Míg a tehéntej fehérjéjére igen sokan érzékenyek, a kecske és juhtejre már kevesebben, addig a bivalytejre már csak igen ritkán, és az anyatej összetételéhez is az hasonlít legjobban. Tejből fél liternél többet nem javasolnak a kismamáknak, többek közt mert rontja a vas felszívódását is. Más magas fehérjetartalmú ételt, táplálékkiegészítőt fogyasztva valószínűleg kevésbé lesz érzékeny a baba az elfogyasztott tej fehérjére (mák, kendermag fehérje, taurin fehérje -utóbbit javasolt tápszer összetevő). Fontosak lehetnek a keserű ízű, és a nem finomított, friss, adalékanyagoktól mentes élelmiszerek. A csíranövények, alga, növényi tejek is beválhatnak. Kelkáposzta helyett kínai káposztát használhatunk, cukkini, tök általában fogyasztható zöldségfélék.

Rendkivül érdekes eredményeket kaptak a kötelező és választott oltások kutatása során. Később részletezem, de fontos lenne a baba szervezetét felkésziteni oltás előtt, és kisérni oltás után is -immunerősités, méregtelenités. Egyre erősebben realizálódik, hogy a hasfájás, a "civilizációs és más autoimmun megbetegedések", idegrendszeri és bélrendszeri problémák mögött egyaránt állhatnak az oltások! Jobbára az édesanya szervezetén keresztül támogathatjuk mindkét funkciót, legszélesebb körben az algák és a csiranövények hazsnáltatát merem javasolni!

Amennyiben nem közvetlenül a babának adnánk, a hatóanyagok javarészt átkerülnek a tejcsibe: nemcsak a puffasztó, hasgörcsöt okozó anyagok, de a kismama által fogyasztott teák, a gyógynövények, készítmények, mint az ánizs, édeskömény, kömény, kamilla, kapor, petrezselyem, mustármag, nigella mag (utóbbit használhatjuk sütés-főzésnél a bors helyettesítésére -nincs olyan intenzív íze, de a tejelválasztást serkenti és rengeteg más gyógyhatása ismert, az egyik legkitűnőbb antioxidáns, olaja a száj- és fogápolásban is nagy segítség, de kellemetlen ízű), tamarin lekvár (hashajtó) fogyasztásakor, így az  anyatejbe átkerülve kifejtheti kedvező hatását a kikerült pocaklakó pocakjára! A közvetlenül adott gyógytea főzetek, mint pl. a kamilla, allergiás reakciót is kiválthatnak, avagy súlyosbíthatják a hasfájós tüneteket -ugyanis ellentétes hatást is kiváltanak némely babánál! Érdemes a bevezetésük előtt anyukának fogyasztani belőle, úgy szoptatni, majd bevezetésként egy-két kiskanállal kínálni a csecsemőnek. Ráadásul a most arősödő szemlélet szerint sem vízre, sem teára, sem egyéb folyadékra nincs szüksége a gyermeknek a szoptatás mellett 4-6 hónapos korig! Ugyanakkor mindég a babára figyeljünk és anyai ösztöneinkre: ha le vagyunk terhelve, nem figyelünk magunkra, nem iszunk eleget, és a baba sem akar mellen lenni, többet szopizni, előfordulhat, hogy valóban kevés lesz számára az anyatej.

Zsályát továbbra se fogyasszunk (várandós korban is árt többek szerint), se mentát, mert apasztja a tejet. A zsályát esetleg olajcsepp formájában lehet a görcsös pocira masszírozni. A kakukkfűvel is óvatosan bánjunk, kisdedeknek nem ajánlják, mégis több készítmény tartalmazza. A citromfű is nyugtat, de szintén körültekintően használjuk: sokan várandósaknak és szoptatós anyukáknak is tiltják, mások kimondottan ajánlják.

Étrendváltással, így pl. paleolit étrendre téréssel, akár 1-2 hétig, hónapig, lehet szintén javul csecsemőnk állapota, és a korábbi étrendhez apránként visszatérve lehet a baba hasfájása már nem tér vissza! Általánosságban azonban elmondható, hogy egy étel kihagyása akár több, mint 5 nap után érzékelhető a baba tüneteinek javulásában. Fejlett országokban akár a lakosság 35 %-a fölött van, hogy felmerül a gyanú táplálékallergiára, s a magukat ételallergiásnak gondolók igen csekély, mintegy 2-15%-áról tudták kimutatni, hogy szervezetében valóban allergiás reakciót vált ki.

A mama pihenése, nyugalma is sokat számíthat. Kipihent anya hormonháztartása, stresszhormon szintje kihat a tejre, érzékeli a baba a hangulatát, ezért ha nem fáradt, ideges anyukát tapasztal a baba, és ilyen tejet iszik, szintén nyugodtabb lehet.

Ha  mégis keresnénk "csodaszereket", válogathatunk pl. a gyógyszertári mechanikusan ható készítmények között, így a szimetikont tartalmazó cseppeket (pl. Espumisan, Infachol, SAB Simplex). Érdemes többször kevesebbet, mondjuk minden étkezéshez 10-15 cseppet adni. Az Espumisan kiszerelése könnyebben csepegtethető, "tisztább", az Infacol csak egy gyengébb minőségű pipettának tűnik, hatóanyagában azonos, ám sokak szerint csak az egyik volt hatásos csemetéjüknél. Mindenesetre maceráns lehet beadni mindég a megfelelő mennyiséget. A gyógynövényekből kinyert hatóanyagúak, mint a mákból készült Papaverin csepp (egyesek szerint álmosító, és nem szerencsés mák-kivonatot babának adni, hiszen ópium származlék, de olcsó, ám gyorsan romló gyógyszertári készítmény), a kapormag kivonatot (kivonva belőle egy nem szerencsés, hasgörcsöt okozó természetes összetevőt) tartalmazó Grippe Water-t (úgy tapasztaltam, az Angliából érkezett állaga, színe, összetétele a leírás, csomagolás azonossága ellenére eltérő! 3 éves kor után adható változata a Babuline), továbbá Babycalm, Aspadon Baby. A Colief, Laktaz comfort cseppek ugyanazt a tejcukrot lebontó laktáz enzimet tartalmazzák, utóbbi olcsóbb. Tejcukor érzékenység jellemzően az első 3 hónapban fordul elő, utána javul. a Tejcukor és tejfehérje érzékenység két külön allergén a tehéntejen belül!  A laktózmentes termékekben ugyanúgy megtalálható a tejfehérje, mint allergén. Fermentált készítmények, szimbiotikumok, Emóció; BioGaja, Protexin Restore, Laktiv Kid probiotikumok (egy doktornő megjegyzése, jelenlegi tudása szerint ma már nem alkalmazna gyermekénél probiotikumot, kár belenyúlni a természetes flórába, tehát ezt sem első körben javasolt alkalmazni. Ráadásul az Emóció flóráját mezőgazdaságra fejlesztették ki, egyesek számára azonban mindenre jó: a csecsemő bélflórájától a hüvelyflóra helyreállításáig...) ) A probiutikumokat étkezés ELŐTT kell bevenni,ellentétben a leírásában olvashatókkal a hatása érdekében. A Myra gyermek gyógyvíz szintén adható 3 hónapos kortól hasfájás, székrekedés ellen. A Laevolac szirup később "székrekedés" esetén lehet hatásos. Ahogy a cukor is, de lehetőleg kerüljük, nehogy elrontsuk a gyermek ízlését. Ezt akkor adjuk a gyermeknek, ha biztosan elég a bevitel, gyarapodik a baba, biztosan van is széklet benne!

Kókuszviz és huminsavak.

Székletemésztettségi probléma esetén vizsgálat után orvos írja fel a megfelelő gyógyszert.

Használhat a szélcső (ez a gyógyszertárban kapható, különleges gumiszerű anyagból készült meglehetősen drága és egyszerű eszköz, végbél katéter, újabb változatban jobban látszik, mennyire mélyen lehet bevezetni, ez fehér/áttetsző, enyhe domborulatokkal, "ütközővel", és már nem egy sima formára alakított cső, már 1200 ft-tól kapható), valamint a hőmérőzés, lehetőleg flexibilis nyakú hőmérővel. Mindkettőt a végbélnyílásba kell tolni és utóbbit finoman mozgatni, hogy szellenteni, kakálni tudjon a baba. Véleményem szerint azonban ha segít is az aktuális gondon, később új problémát okozhat. Érdemes lenne az aranyeres betegek történetét jobban ismerni. Durva beavatkozássá válhat, különösen hosszú távon! De masszírozhatjuk, finom mozdulatokkal ütögethetjük is a végbél környékét. Beolajozzuk a végbélnyílás környékét, és ujjbegyünket megrázzuk rajta, miközben lábait, akár egész popsiját másik kezünkkel fent megtartjuk -így szépen távozhat a szél és széklet egyaránt -minden mesterséges eszköz használata, dugdosása nélkül! ( Kakis lehet az ujjunk, ezért törlőkendőt tartsunk kéznél.) A végbélnyílásba tehetünk glicerines kúpot (már csak 3 éves kortól ajánlják), ketté vágva, egy felet -hogy ne olvadjon és ne törjön olyan könnyen szét, hűtsük le! Büfizés közben pedig apró ügyes felfele mozdulatokkal paskolhatjuk a baba popóját -serkentve ezzel büfizésre, púkázásra.

Ha szelesség előfordul, de 4-5 napon túl sincs széklete a babának, viszont a súlya nem gyarapszik, vagy egyéb sajátosság áll fenn, ne erőltessük annyira a székletet, mert lehet, hogy valóban nincs a babában, felszívódik, értelmetlenül kínoznánk ezzel!

A mozgatásnak módja  továbbá a hordozókendőben való hordozás - mellyel érzi a gyermek közelségünket is. Gyűrűs hordozóban újszülött kortól is tarthatjuk, és akár átölelve is egyik kezünkkel.

Bölcsőhinta, függő hinta, hintabölcső (pl. Adamo jellegű, csepp hinta, stb.) is jótékony hatású, remekül fejleszti egyéb képességeit is! Koraszülött babáknál kifejezetten javasolják! Nagy előnye, hogy a gyermek egy kis saját mozgásával is beindíthatja a hintát, így magát ringathatja el. A fel-le mozgatás is rendkívül hatásos lehet! Legszerencsésebb változata, amikor 4 ponton külön kötéllel felfogatva, esetleg rugóval felerősítve van a bölcsőben/hintában. Ha a négy rögzítési pont egyben találkozik, szintén előnyös. Könnyű benne hintáztatni, és sokszor már a betételkor elhalkul, megnyugszik a másra órákig nem reagáló, kitartóan síró baba is!

Figyeljünk oda vaspótlásnál, mivel gyermekünknek szüksége van az általunk fogyasztott vasra a náluk megjelenő vérszegénység elkerülése érdekében, ugyanakkor szintén székrekedést okozhat a baba részére is! Anyatejes csecsemőknél ugyan nem beszélhetünk kemény székletről,  mégse bírja kikakálni. Szerves kivitel pl. az Iron Food Complex. Próbáljuk éhgyomorra, sok C-vitaminnal, Rutascorbinnal, folsavval, algával, almával, áfonyával, céklával, feketeribizlivel, jujubával bevenni, szerves formában, illetve jó még a fafülgomba, amit levesünkbe, ételünkbe főzhetünk, és utána kb. fél órával kímélő, hashajtó ételeket fogyasztani (ilyen lehet az útifű maghéj, búza és más magcsírák, zsírok-olajok, tőkehalmáj olajában, szilvalekvár, vigyázzunk a xilittel, jó hashajtó lehet a cukrokkal együtt, ugyanakkor hasgörcsöket okozhat az arra érzékenyeknél)! A tej rontja a vas felszívódását, ezért is körültekintéssel fogyasszuk! Így a legnagyobb a felszívódás esélye, és a "mellékhatások" elkerüléséé. (Míg az anyatejből 50% -a szívódik fel a vasnak, addig a többi tejterméknél továbbra is jellemzően 5 % alatti).

Minden esetben figyeljünk oda, mi az, ami nekünk és babánknak használ, mert egészen máshogy reagálhatunk ugyanazon dolgokra mint mások, vagy mint máskor!

És más természetes dologtól is sírhat, pl. álmosság is okozhatja, nem tud ellazulni, kizárni a külvilágot, ehhez kell közelség, vagy azt utánzó, biztonságos szűk helyen ringatás, illetve valamilyen altatási szertartás: ringatás, simogatás a kiságyban, éneklés, szopó mozgás, anyamell vagy cumi segíthet, besötétítés, zajok kizárása, vagy monoton zaj, illóolaj párologtatás, nyugtató tea, stb. Ha nem tud elválni, ebben plüssök, anyamackó segíthet. És persze a napirendkialakítása, sok friss levegő, ingerek lecsökkentése (rádió, TV, stb.).

 

Okok: további ok lehet a sugárzás, a WiFi, mikrohullám, elektromágneses sugárzás, de akár a föld alatti vízér, sőt, a HAARP sugárzások is (tájékozódhatsz pl. a geoengineeringgel foglalkozó honlapokon ennek egészségre gyakorolt hatásait illetően is. Ez eddig hivatalosan egy elismert ionoszféra kutatással foglalkozó projekt, amivel kapcsolatban egyre rémisztőbb adatok kerülnek napvilágra, satelit felvételeken az űrből is látható, óriási energiát felhasználó, világszerte több tucat ismert berendezés által keltett hullámok, a timeslaps-os felvételeken, fotokon tökéletesen felismerhető jelenség, amit sajnos mostanság az avatott szem ennek tűksében nap mint nap itt Magyarországon is felismer. Ettől pusztulnak a méhek, és ez képes kiváltani ilyen időjárási szélsőségeket is.

 

Vagyis elérkeztünk a 12. okhoz, ami az esetek döntő többségében a kiváltó ok lehet: 

-meg fogsz lepődni, mert ha hallottál is valamit a témáról, egészen újkszerű megközelítésben, és újszerű megalapozással teszem, nem a megszokott módon, és megfelelő orvosi , tudományos és statisztikai alátámasztásokkal!

az oltások. nem vagyok oltásellenes, de oltáskritikus igen, és jelenlegi tudásom alapján a jelenlegi oltásrendszernek, oltóanyagoknak jóval több a hátrányuk, mint az előnyük: a hivatkozott forrásokkal ellentétben nem védenek megfelelőképpen, sokkal virulensebb kórokozók, veszélyesebb járványok akár ezek miatt is kialakulhatnak, és a rövid és hosszú távú egészségügyi kockázatai is messze túlmennek azon, amiről akár egy átlag orvosnak is tudomása van, az újabb bizonyitékok, kutatási eredmények nem jutnak el hozzájuk, nem tudják érdemben mérlegelni ezen anyagokat.

Az oltóanyagokban található ugyanis pl. tej, glutén maradvány, ( ami jelentősen hozzájárul, hogy akár az anyatejre is érzékennyé váljon, tej és lisztérzékenység, allergia alakuljon ki),  továbbá abortált emberi DNS, vagy  idegméreg, amit a csecsemő szervezete nehezen tud kezelni. Olyan országokan, ahol nincs oltás, állitólag nem ismert a bölcsőhalál fogalma sem. A sírás igen. De az oltás utáni, vígasztalhatatlan sírás, ami évekig!!! eltarthat, és végül különböző nehezen megfogható károsodásokhoz vezethet? A legérzékenyebb korban, amikor fejlődik, akkor kap pl. aluminium terhelést, és ez fejlődési rendellenességekhez, idegrendszeri megbetegedésekhez, pl. autizmushoz is vezethet! Bár az aluminium mennyisége az oltóanyagban kevesebb, mint az anyatejben egy nap alatt bevitt mennyiség, de átjut a vér-agyi gáton, és csak nagyon lassan ürül ki, ezért egész más a hatása, mint amivel kivülről találkozunk vele! Ma magyarországon minden 49- gyermek autista! Megvan minden bizonyíték a kezünkben, ezeket mégis figyelmen kívüól hagyják, lejáratják, vagy egyenesen letagadják. Hasonlítsd össze az érveket! Én 6 évig küzdöttem, hogy rájöjjek ennek az oknak a szerepére, 3 hónapig tanulmányoztam, mire ki mertem mondani, hogy a jelenlegi oltásrendszer mélységesen etikátlan, és jelen formájában egyértelműen többet árt, mint használ, illetve hogy minden bizonnyal oltáskárosodottak vagyunk -s most ezt próbálom bizonyítani.

Mik ilyenkor a szülő lehetőségei? 

1: mentességi eljárást indít (itt több orvosi szakvélemény ellenére is képesek kimondani hogy oltható, ha nem halt meg hasonló okból pl. már egy testvére, mert akkor talán "méltányosságot" gyakorolnak

2. halasztást kér -ha lejárt, újra, amíg adnak

3. levelezgetni kezd, megtagadja az oltást: ekkor a szülőt megbírságolják, majd egyszerre küldik rá az ÁNTSZ-t a gyermekvédelmiseket és fenyegetnek, hogy a NAV fegyveres testületét oltóorvossal küldik ki, még oltáskárosodottsággal diagnosztizált gyermek esetében is.

4. külföldre költözik

+5.: Halasztási alternatívád

Ha elég információ jutott el hozzád, elbizonytalanodtál az oltások hatásosságával és biztonságosságával kapcsolatban, vagy egyenesen úgy gondolod, hogy oltáskárododottak vagytok (akár Te, akár gyermeked, vagy közeli családtag), de nem biztos, hogy vállalkozol az előbbi procedúrára, egyszerűen halassz, amíg tudsz: nem lesz semmi bajotok, ha a védőnő 3. felszólításáig halasztassz, tanulmányozod az ügyet, a gyermeket, aki addig is időt nyer, és egy fejlettebb szervezetnek nem árthat annyit az oltás, mint egy teljesen kiszolgáltatott újszülöttnek, csecsemőnek adott esetben. Ez is hatalmas nyereség, és felhívod a figyelmet, hogy igenis baj van a rendszerrel! Ezzel segíthetsz magatoknak, és más szülőnek, képviselve az ügyünket!

továbbá petíciókat írhatsz alá:

magyar összefogás az etikus oltásrendszerért:

https://www.citizengo.org/hu/lf/157103-etikusan-eloallitott-oltast-hasznaljanak-kanyaro-mumpsz-rubeola-ellen-europaban

és egy teljes körűbb EU-s :

 http://www.efvv.eu/

Ahol kockázat van, ott választásnak is kell lehetőséget adni! Etikátlan dolog nem bizonyítottan jó oltásokat a lakosságra kényszeríteni, akár a gyermekvédelemmel, NAV fegyveres testületével fenyegetve, ez kommunista rendszert idéző diktatórikus módszer!

 

És ha mégis oltásbeadásra kerül sor...

előtte, utána méregtelenítés: alga, magcsírák fogyasztása, és emelt dózisú D-vitamint, folátot (folsav jobban felszívódó formája), B-komplexet ajánlanak! Sok tiszta víz fogyasztása. Immiunrendszer erősités esetén az immunreakciót is felerősitheted, ezáltal a jogos erős immunválaszt, allergiát is, nem tudom mennyire szerencsés...

Ha a gyermek utána nem akar ételt fogyasztani, ne erőszakoljuk -ez a természetes ösztöne is lehet, hogy a mérget kidolgozza a szervezetből, ahogy a ketogén diétával teszik, illetve a terápiás böjt esetében, amivel akár mentális, idegrendszeri betegséget, akár rákot, vagy más krónikus betegséget is kiemelkedő hatékonysággal kezelnek! Ételekben ilyenkor kerülendő az allergizáló tej, glutén, és finomított, előre feldolgozott élelmiszerek fogyasztása.

D-vitamin és a járványok összefüggése: erről két tanulmány is van, ami jelzi, hogy ezek a kórokozók D-vitamin hiányban aktivizálódnak -ha kevesebb napfény éri földünket, bőrünket, akkor számíthatunk nagyobb járványok kitörésére is. 

 

Hol érdeklődhetsz:

www.nebancs.hu

valaszthato-oltas.hu

szmov 

Ezeken a weboldalakon összegyűjtve vannak információk, amikre szükséged van a felelős döntéshez, illetve hogy átlásd az oltás valós hatásmechanizmusát! Kérlek, oszd meg orvosaiddal, védőnőiddel is, hogy Ők is megérthessék, miért küzdünk, és Ők is időben felismerjék az oltás mellékhatásokat, nem kívánt eseményeket, és jelentsék azokat! Sajnos ezen a téren Ők sincsenek megfelelően tájékoztatva, ezért kell nekünk megtennünk -ők csak a gyógyszergyártók által érdekelt emberektől kapnak cikkeket, és joggal hihetik azok alapján, a többi bizonyíték ellenére, hogy ez valóban jó és érdeke a gyermeknek! Amelyik orvos ezzekkel az anyagokkal valóban tisztában van, és van lelkiismereete, az valószínűleg külön oltóorvost kér fel, de Ő nem vállalja, hogy beoltson emberi lényeket külön indikáció nélkül, és akkor sem azokat az oltóanyagokat adná, amik kötelezőek, hanem kevésbé káros és nem etikátlan oltóanyagot és oltási módot választana!

Járványok pedig lesznek! Túl azontúl, hogy a rotát mi is kórházban kaptuk el, hogy Szlovákiában 600 ember betegedett meg, miközben a nem hivatalos információjuk szerint oltottak, és ugyanattól az afrikai törzstől betegedtek meg, ami ellen az oltóanyag állítólag véd, de a migránsok kapcsán, és egyébként a járványügyi előírásokat nem tartják be, a hajókat nem teszik vesztegzár alá ahogy a jogszabály előírja,  Magyarországon is kiengedik a kórházból a megalapozott feltételezés szerint, tünetei apalján járványos betegségben szenvedőt, és az oltóanyagoktól egyenlőre ne várjunk többet, mint a higiéniától éls az egészséges étrendtől, természetes immunizáltságtól. A nyájimmunitás jobban működik egészséges jól táplált, eleget mozgó oltatlan társadalomban, mint egy bármennyire átoltottban: az oltott veszélyt jelent önmagára és az oltatlanra is: mert pl. virulensebb vad törzsek kórokozói betegíthetnek meg! És ezek a mai orvostudomány számára már nem lennének annyira halálos, és súlyos szövődményekkel járó betegségek, mint ahogy szeretik feltüntetni. Az eltűnésük sem az oltások bevezetéséhez, hanem a higiéniához, a csatornahálózat, szennyvízvezetékek bevezetéséhez kötődik, ami előbb volt, mint az oltások bevezetése, és már az oltások bevezetése előtt eltűntek ezek a járványos betegségek!

Sok, nagyon sok dolog van még, amin biztosan meglepődsz! Pl. hogy függ össze az ételallergia, asztma, a diabétesz, az idegrendszeri, emésztési vagy bőrbetegségek, vagy más krónikus betegség, akár egy felnőttkorban kialakuló rák is a gyerekkorban beadott rákkal!

Aminek nézz utána: a geoengineering bizonyítékai, ahol olvashatsz a sugárzásokról, ami a FÖldünket éri, illetve a gépekről alászálló anyagoknak. Biztos vagyok benne, ha jó forrást találsz, rájössz ennek mérhetetlen veszélyeire. De sose keseredj el! Mindég van remény! 

Sajnos rengeteg bioaktív anyagot, és egyéb mérgező anyaokat bocsátanak folyamatosan a légkörbe, a fémektől már irizál a légkör, mint szivárvány felhő, haló jelenség, és sok egyéb alakul ki. Több ezer felvétel van ezekről, több tanulmány bizonyítja, volt belőle bírósági meghallgatás, több mint elég bizonyíték van, de mégis ülnek a témán, és csend van, miközben a hagyományos jövőképünk és egészségünk felmorzsolódik. 

 

 Paradigmaváltás előtt:

Úgy tűnik, az orvosok is kezdik felismerni  a megnövekedett "esetszámból", hogy a gyermeknek a környezethez való adaptálódása különös mértékben megnehezült az elmúlt években, évtizedekben. Így számot tevő tényezővé válik a sugárzásoktól való mentesítés (elektromosság kizárása még a falban futó vezetékekre nézve is, mobil, mikro kerülés, a fekfőhely, szoba "beárnyékolása", pl. megfelelő építő és szigetelőanyagok (parafa,vályog,stb.) használatával, gyapjú, tönköly derékalj választása, stb. Másik oldalról pedig méregtelenítés és immunerősítés az édesanyának: alga (spirulina, chlorella), ambrózia azaz parlafgű, omega 3, antioxidánsok: C-vitamin, fekete málna mag, tiszta szilva lekvár, pecsétviasz gomba, stb. Továbbá kerülni kell a húst és a tejet, mert ezek az immunrendszert bénító, egészséget gyengítő, autoimmun tüneteket,és akár rákos folyamatokat gerjesztő káros anyagokat tartalmaznak. Fontos a tiszta, lehetőleg esztillált,ill. oxigénes víz fogyasztás, és a tiszta só. Fogyasztható megfelelőan tartott baromfi tojása. Boltban kapható élelmiszerek, még a kenyér is, káros lehet, akkor is, ha jó hírnévvel viseltető pékségből vásárolunk. Az újfajta konyhatechnikák,aszerkezetváltoztatott alapanyagok,növényi zsírok is felelősek ezekért a folyamatokért.

Mindezt igen nagy költség, és erőn felüli mutatvány megvalósítani, ám ha nem vagyunk tisztában azzal, hogy ami eddig nem ártott, az most igen ártalmassáválik, és ugrás szerűen emelkednek az ezzel kapcsolatos problémák és megbetegedések száma,amiket  egy ideig kezelt, kompenzált a sszervezet, de a pillanatnyi, és az elkövetkező évek környezeti terhelése elképesztő mértékben károsítja az immunrendszert, ezért csak jelentős életmód és szemlélet mód váltással kerülhetünk ki számos nagyobb problémát!

 Kiegészités: az oltásokról eddigi ismereteinket érdemes felfrissiteni, az orvosoknak, egészségügyiseknek is, mert egészen megdöbbentő adatsorokat, statisztikákat, kutatási eredményeket találunk, és összefüggéseket a legkülönbözőbb tünetekkel, hasfájással, emésztőrendszerrel, idegrendszerrel, stb. Nehéz szembesülni ezekkel a tényekkel, különösen a megtévesztő információk okán, de aki alaposabban tanulmányozza a témát, végletesen elkezd elhatárolódni a kötelező oltásterrortól, tudva, hogy az elfogulatlan eredmények egészen eltérő bizonysággal szolgálnak ezek hatásosságáról és veszélyéről. Mind az oltott, mind az oltatlan veszélybe kerül, és itt több száz oldalnyi anyaggal minden jóérzésű ember meggyőzhető, úgy vélem. készitek egy forráslistát, amit érdemes áttanulmányozni ehhez. Őszintén: eddigi ismereteim tükrében egyáltalán nem meggyőzőek az érvek az oltások mellett, rendkivüli eseteket nem számitva, egészen megdöbbentő, mennyire alaptalanul, megtévesztően vezették be az életünkbe! Úgy érzem, joggal tehető fel a kérdés: a magyarok általános egészségi állapotának vajon nem-e a szabálykövetés, az oltásterror az egyik legfőbb okozója?!?

Ennek felismerése paradigmaváltást jelent az egészségügyben -és nem csak ott!

 

Figyeljünk, valóban kólika okozza-e.

Ekkor a babák még gyengén fejlett emésztő- és bélrendszere nem tud megbirkózni az első időkben elfogyasztott anyatej mennyiség egy részével, és relatív laktáz hiány lép fel, a laktóz a belekben nem kellő mértékben bomlik el, így a vastagbélben hidrogén gázok képződnek, ez feszíti a bél falát ami a fájdalmat okozza.
Egy egészséges csecsemő a teljes testsúlyának akár 15%-át is elfogyasztja optimális esetben az anyatejből, ez olyan mintha egy 60kg-os ember naponta 9 liter tejet inna meg.
A megoldás és a fájdalom elkerülése alapvetően két irányú lehet, az egyik irány a tüneti kezelés, fájdalom csillapítással és a gázok távozásának segítésével (görcsoldók, fájdalom csillapítók, abszorbensek és mechanikai módszerek alkalmazása). A másik a megelőzés, a probléma okát felismerve nincs más megoldás mint az időleges laktáz enzim pótlása. Ez főleg az első három hónapban hasfájós babáknál segít. Kérdéses, az enzim pótlásával nem szokik-e hozzá a szervezet, és nem marad-e továbbra is alacsony a szervezet saját laktáz enzim termelése.

A kólika nem betegség, csak egy állapot, mely idővel megoldódik, 3 hetes és 3 hónapos kor közötti nevezzük így ezen tüneteket. Jele lehet ha felhúzza a térdeit, feszül a hasa, nem tud kakálni (nem igazi székrekedés, olyan értelemben, hogy nem szilárd székletről beszélünk, csak akár egy hétig is várathatunk a kakálásra.

Egyes védőnők szerint akár 10-15 napig! is előfordulhat, hogy nem kakál a baba, és őt nem zavarja -ennyire hasznosítja a szervezete. De maradjunk inkább 3-5 napnál, amíg fiatal csecsemőknél nyugodtak lehetünk.

Árulkodó jel lehet azonban a köldök kiemelkedése és a hasfal feszessége, ami miatt alapból nem engedi magát masszíroztatni sem.

Vizsgálni lehet a vizeletet, széklet emésztettséget, vérvétellel is kizárhatóak betegségek. Nagy valószínűséggel kinövi, életkori sajátosság, érzékenység.

Reflux is okozhatja a fájdalmát, mely életkori sajátosság, minden gyermeknél előfordul, csupán a mértéke és az okozott tünetek változóak.

Erősödik a gyanúm, hogy a levegő és a környezeti hatások is kiválthatják vagy felerősíthetik a baba rossz közérzetét. Ezért legyen sokat levegőn, szellőztessünk, használjunk levegőtisztítót (anionos), párologtatót (Salvus, sós), akár autóban is), és levegőtisztító szobanövényeket, dekoratív függő kertet lehet készíteni, mintegy képként fellógatva egy zsebes vízhatlan szövetet, valamint a berendezést is úgy válogassuk össze, elektroszmogot keltő dolgokat nélkülözzük, mint mobil, számítógép, TV, stb.

Mindemellett lehet, hogy nem leszünk képesek elmulasztani a baba fájdalmát, görcsét, és Ő tovább szenved velünk együtt.

Megnyugtatásul telefonra letölthető alkalmazással kideríthetjük, miért sír a baba: Infant Cries Translator https://youtu.be/d8Ii--Ohpt0

síró baba tartása, hogy megnyugodjon: https://youtu.be/j2C8MkY7Co8 , vagyis két kezét mellén keresztezni, nyakát megtartani, előre döntve kicsit, poóját megtámasztani két lába közöt, és így ringatni, körbe jobbra-balra.

Homeopátiás szer életveszélyes lehet! Lásd az oldal végén!

 

Fogfájás, fogzás

Nemcsak a fogíny áttörésekor, hanem a fogcsírák íny alatti növekedése is okozhat erős fájdalmat -kit ez, kit az visel meg jobban, ám vannak, akik  a fogzás időszakán gond nélkül túljutnak. A fájdalom sokszor kisugárzik az állkapocsra és a fülre, így egyesek fülgyulladásra is gyanakodnak. Tény, ha lázat nem is, de hőemelkedést, bőrviszketést, kiütést -akár a popsin is, hasmenést okozhat, gyengíti az immunrendszert, így fogékonyabbá válik a betegségekre!

Főleg -akár hűthető- rágókákkal, lidokain tartalmú gélekkel, pl. Dentinos, Calmgel, Kamistadt (utóbbi pl. Németországban kapható, magasabb lidokain, ill. gyulladáscsökkentő kamilla tartalmú, sokan nem javasolják a magas dózis miatt, viszont kisebb mennyiség könnyebben a célzott területre juttatható, jobban elzsibbasztja az adott fog környékét, míg a magyar gyógyszertári változatából a borsónyi mennyiség szétoszlik, és a kívánt helyen nem fejti ki olyan erősen hatását. Mindenesetre kellemetlen az ízük, napi pár alkalommal vethető be a fájdalom ellen, és még akkor sem mindég bizonyul hathatós segítségnek.

Sokan tartják a borostyán kőről, hogy jót tesz ilyenkor a gyermeknek. Egyenlőre azonban egyetlen tudományos vizsgálat sem támasztja ezt alá. Botrányok azonban vannak: egy elszakadt nyaklánc, széttört, lenyelt borostyánszem akár fulladást is okozhat, egy hamisítvány pedig allergizáló hatású is lehet! Míg féltudományos, ezoterikus megtévesztésre alkalmas leírások tömkelege csábít vásárlásra. Természetesen lehetséges, hogy kedvező "kipárolgása, sugárzása", vagy egyéb jellemzője van, mely valóban enyhítheti az arra fogékony gyermekeknél a fogfájást. Nem kell feltétlenül az előbb említett ezoterikus dologra gondolni, a cirkon nevű drágakőnek, különösen a zöld árnyalatúnak olyan erős radioaktív sugárzása van, hogy a vizsgálók is meglepődtek, mennyire kilendült a mérőműszer mutatója, -ám ez egészségre káros hatású sugárzás! . "Olaját régen préselték is" evégett egyes állítások szerint. Hatása kifejtésénél fontos, hogy a bőrrel, ill. a fájó területhez minél közelebb érintkezzen! Olyat is hallani, hogy fém kapocs nélkül végig kell ölelnie a nyakat. Ezért ha már emellett döntünk, érdemes a nyakba akasztani, valódi, jó minőségű borostyánt választani, vagyis olyat, aminek minden szeme közt van egy csomó, hogyha elszakad, ne szóródjon széjjel, az egyes szemekből ne törjenek le darabok, -különösen ha rágni kezdené a pici-, és legyen megfelelő a záródása -pl. csavaros, hogy ne tudja leoldani! Ám a legjobb minőségű borostyánnál is előfordulhat, hogy leválnak róla darabok -ez a kő tulajdonsága. Még a gyémánt is hasad, ha van olyan pontja, egy picike tűszúrásnyi nyomástól. Vízbe, fürdéshez nem érdemes a gyermeken hagyni, ugyanis a klór, a kemikáliák kikezdhetik az érzékeny szerves drágakövet, illetve leülepedhet pl. a szappan a borostyán felületére, s így nehezebben fejtheti ki esetleges hatását. Csupán a fájdalom és szorongás érzet ellen tartják hatásosnak, és egyéni érzékenységtől is függhet, hogy ki mennyire tapasztalja e kedvező hatást! Olcsón vásárolt terméknél -ahogy néha a drágánál is- megeshet, hogy csupán mesterségesen előállított kövekkel van dolgunk. A legbiztosabban úgy tudjuk eldönteni, hogy egy forró tűt nyomunk az egyik szembe, s megfigyeljük annak jellegzetes borostyán gyanta illatát -ezzel persze megrongáljuk az anyagot, ahogy a karc próbákkal is. Ráadásul a legújabb utánzatokat már hasonló gyantákból állítják elő, és még valódi rovarzárványokat is képeznek bennük a hitelesség kedvéért! Így akár a bányákig is elmehetünk beszerzésük végett, vagy nagyon hiteles, megbízható helyről kell beszereznünk. Ám semmiképpen ne kockáztassunk egészen kis gyermekeknél! Inkább bírja ki a fájdalmat, vagy keressünk más módot gyermekünk fájdalmának csökkentésére, mint az életét kockáztassuk.

Ibolyagyökér rágóka esetében azt tartják, hogy, puha fáját rágva a benne lévő alkaloidák miatt enyhíti a fájdalmat és segíti a fogak áttörését. Ennek rágása rugalmas ellenállást biztosít a fogaknak, nem hasad szét, s már napi 5x 2 perc rágás elegendő ahhoz, hogy a hatóanyagok a fogínybe kerüljenek, enyhítve a fájdalmakat.

Kívülről és belülről alkalmazható gyógynövényes olajok is segíthetnek. Kívülről pl. az arcra kenhető NaturaMia, Stadelmann fogolaj . Ez aromakeverék fogzási fájdalmak csillapítására, vérellátást segítő és melegítő hatású olaj. Amikor a baba nyűgös, nagyon folyik a nyála és rágna mindent, külsőleg masszírozhatjuk az arcát ezekkel. Avagy pl. a Neobulle fájdalomcsillapító olaj fogzásra.

Segíthet még az ujjra húzható, v. dörzsis fogkefe. Játszó cumiból is van vastag peremű, amit a baba az ínye dörzsöléséhez inkább használ, mint cuminak, pl. Popolini Lenya Pacifier. Létezik kaucsuk / latex rágóka még illatosított vagy ízesített változatban is, pl. Sophie márákájú. Avagy különböző kialakításokkal, melyek az első fogakat, ill. hátul elhelyezkedőeket érik el, többféle dörzsis felülettel (recés, gömbös kiemelkedésekkel), csörög, állatka vagy más figurával hívja fel magára a baba vagy mama figyelmét.

 

Hányás, hasmenés? Rota vírus, szalmonella? Hogyan kezeld? Mi használ?

Kisbaba anyatejes széklete természetesen híg, kenőcsös, állagú, mustársárga, mely a hozzátáplálással változik.

Kezdődhet enyhe tünetekkel, étvágytalanság, hasmenés, émelygés, hányás. Utóbbit kell elsősorban kerülnünk. Miközben kezelni akarjuk, árthatunk is, ezért figyeljünk oda a megfelelő terápia kiválasztására! A betegség fajtájától, súlyosságától függően kezeljük a gyermeket: ha pl. hasmenés, hányás fordul elő, nyilván itatnunk kell. Ám súlyosabb esetben a korai, erőszakos itatással sokat árthatunk: hányást, hasmenést válthatunk ki, ha a gyulladt gyomorba bármi bekerül! Így a legsúlyosabb esetekben a hasmenés, hányás után hosszú időt kivárva, kortyonként, igen lassan szabad csak elkezdeni a pótlást, akkor is, ha közben szomjas a gyermek. Mindég figyeljünk a gyermek jelzéseire, és gondosan mérlegeljük, mivel teszünk Neki valóban jót!

Ezeket a lépéseket tanácsos hát követni:

1. elsősorban a hányást kell elkerülnünk: B6 vitamin (ampullával a jobb felszívódásért), gyömbér, gyomorerősítő; létezik Daedalonetta végbélkúp, ez irritálhatja a végbelet és hasmenést válthat ki -tehát ha a hányástól épp nem kell nagyon tartanunk, inkább szájon át alkalmazzuk.Prebiotikum (PreBion), probiotikum, mint Normaflor, mely kisgyerekeknek könnyen beadható, ezért szerencsés. Vírusok ellen a Laktiv kapszula jobban hat, egyenlőre csak tablettás kiszerelésű, de szétválasztva a kapszulát kinyerhetjük belőle a gyógyszert. Folyadék kiszerelésű még a Bio Gaia, mely azonban más célra hatásos. Szimbiotikumok és fermentált készítmények, humin és fulvosavak, sóska, lósóska (Ferment patron, fermentált almalé, Emóció -lásd lejjebb). Sokaknak bevált a citrom kifacsart ls leszűrt leve olyan arányban hígítva, amitmég meg bír inni. Az eredeti fekete tea (nem filteres) szintén jobb választás. Ha érzékeny a gyomra, a sima csapvízre vagy ásványvízre is kényes lehet, ekkor érdemes vízpárlattal, desztillált vízzel, vagy reverz ozmózissal tisztított tiszta vízzel itatni.

2. aztán a folyadékpótlás: hányás, sőt, hasmenés után is ki kell várnunk 1 órát, amikor csak egyetlen kortyot adhatunk inni először! Aztán állapottól függően akár 10 perc múlva jöhet a második korty, majd 5 perc múlva a harmadik, egyre sűrűbben! Minél nagyobb beteg, annál fontosabb, hogy ne izgassuk a gyomrát, mert ahogy megörülünk és felbuzdulunk a sikeren, hogy iszik, érzi még a szomjúságát, úgy veheti el a kedvünk, hogy semmi nem marad meg benne: fent és lent is távozik...

Rehidratálás:

A folyadék lehetőleg egészen hideg legyen, mely nyugtatja a gyulladt beleket. Tejmentes fagylalt -külföldön kapható gyógyszertári fagyi szerű készítmény e célra,és ha nem erőstorokgyulladástól van,fagyival a lázcsillapításban is segítség lehet, ésa gyermek élvezi). Víz (esetleg oxigénes), kókuszvíz (a kiszáradás ellen véd, helyrehozza az elektrolit egyensúlyt, megfelelő arányban tartalmazza a szükséges anyagokat, hatásában megfelel az infúziónak és izotóniás italoknak, s már csecsemőknél is alkalmazzák! A zöld, "éretlen" kókuszdió belsejében lévő vízszerű, csíramentes folyadékot fogyasszuk, illetve ennek dobozos változatait. A barna kókuszdíió már "öreg", nincs benne folyadék, vagy más összetételű, szegényebb. Lehet kapni nagyáruházakban, bioboltokban, paleós és sport üzletekben dobozos változatban (óvatosságból ezt a legkisebbeknek nem annyira javasolják), hazánkban egyenlőre patikában még nem. Amennyiben magában nem esik jól, vízzel hígítsuk, esetleg ízesítsük), nyírfanedv, BiOcean - izotóniás plazma, tea: lósóskát ajánlanak gyógynövény szaküzletben, az otthon előforduló teák közül többen az Earl Gray teákat javasolják, ill. kimondottan erre a célra egyéb gyógynövényteák. Kamilla gyulladáscsökkentő, nyugtató, ám a bélbolyhoknak nem tesz jót és könnyebben allergizál. A cukor hashajtó hatású. A stevia viszont hasznos lehet a kórokozók elleni küzdelemben is, mint gyógynövény és ízesítő.

ORF, orális rehidratáló folyadék készítése -BiOcean helyett:

Forraljunk fel, majd hűtsünk vissza két liter vizet, majd keverjünk bele:

1 teáskanál (5g), jobb minőségű pl. a parajdi vagy Himalaya,

1 teáskanál (5g) szódabikarbónát,

és kb. 4 teáskanál (40g) mézet, kókuszvirágcukrot, esetleg részben steviával kiváltva (a steviát le is főzhetjük leveléből teának) -a cukor hasmenést idézhetelő, ezért óvatosan adagoljuk, de azért meg tudja inni.

Ezeket feloldjuk, ízesíthetjük 1 dl citruslével -citrom,narancs, graoefrut.

A vízrőltudni kell,hogy a legtöbb bolti ásványvíz éppúgy,mint a csapi,káros. A vízpárlatot ajánlják vagy az ozmózissal tisztított vizet, minden állítólagos hátránya (ionegyensúly, ásványianyagellátás, stb)

3. Hasmenés, hasfájás ellen: Smecta por (ez sokaknak kellemetlen ízű, de van olyan orvos, aki azt mondta, fertőtleníti a gyomrot -ez a leírásában nem olvasható. Ezt helyettesíti a kellemesebb, szinte íztelen Trasectan por. Ezeket nehéz folyadékban elkeverni, leülepedik. Érdemes kiegészíteni mindezt szén tablettával, mert az megköti a gázokat, méreganyagokat, a kórokozókat (ugyanakkor értékes anyagokat, vitaminokat is), segít elkerülni görcsös hasfájdalmakat, a habzást, ezzel megnyugtatja kicsit a beleket.

Fertőzések ellen:

antibiotikus hatása is van a humin és fulvosavaknak (Herbafulvo, Huminiqum, etc.), Specchiasol Papaya magkinat és fermeátum, és meg kell emliteni a mikrorostos gélt is.

4. Étkezés: először csak a folyadékpótlásra figyeljünk! Majd ha 2-3 órája -súlyos esetben fél napja, napja nem volt hányás, hasmenés, lehet enni főleg kekszet, babapiskótát, banánt, almát, reszelt almát, üveges bébiételt, főtt burgonyát, rizst, sárgarépát, rizottót (fűszerezett, egyéb magokkal, szárítmányokkal kifőzött rizst), krumpli, répafőzeléket, gesztenye, keserű csoki, stb.! A székrekedést okozó ételek ilyenkor jók lehetnek, akár a vas tabletta is -vírusokat azonban felszaporíthatja! Száraz ételek, pl. keksz, némi nedvességgel, -hogy ne köhögtessen,- kókusztejporral is kísérletezhetünk. Kerüljük a tejes ételeket, többek közt azért, mert ilyenkor átmeneti tejcukor érzékenység is felléphet, a zsírokat, az érzékenyítő, allergizáló, izgató ételeket, fűszereket. Nem minden esetben szükséges utána a diéta. Sóska, vö. Herbafulvo leirásában...Felszivódás érdekében a fulvosavak sokat tehetnek, mert már a vékonybélben elkezdődik kelát kötésben a szükséges anyagok felszivódása. A felszivódás nyelv alatti porokkal, tablettákkal a legkönnyebb a közvetlen intravénás módszer után! Zubogtatva a szájban már megkezdődik a fontos anyagok felszivódása. Tejet kerüljük.

5. Megelőzésként, immunerősítéssel amíg lehet, készítsük fel a családtagokat, fertőtlenítsünk, tartsuk szem előtt a higiéniát, illetve vírus és baktériumellenes készítmények alkalmazásával igyekezhetünk megszüntetni a kiinduló okot (pl.  ezüst-kolloid belsőleg -csak az emésztőrendszer első harmadáig hat, majd felszívódik!-, külsőleg, Bolus Adstringens bélfertőtlenítő kapszula, propolisz, grapefruit mag kivonat, nyírfa nedv, kakukkfű, babér, zsálya, rozmaring, vagy olajfalevél kivonat, mustár, manuka méz -az egyik legkiválóbb antibakteriális szer, stb.) Bélfertőtlenítésnél kérdés az alkohol hatásossága, nem merném ajánlani. A csüdfű / astragalus / jó megelőzésre és kezelésre vírusfertőzések, felső légúti hurut, fokozott izzadás esetén, továbbá jó immunerősítő, de várandós, szoptatós anyukák és akut gyulladás esetén ne alkalmazzuk.

a PARLAGFŰ, más néven amrózia is kitűnő segítség az immunerősítésben, az őssejtszámra is kedvező hatást gyakorol, és nem allergizál, de a tapasztalatok szerint kedvező hatású. Irtsuk úgy a parlagfüvet, hogy reggeli kenyerünk mellé salátaként esszük. Bár keserű, de hozzászokhatunk. Teakeverékbe és tablettába is bevihetjük. Egyébként a marihuána levele is erős gyógyhatással bír, a kurkuma, gyömbér, és más fűszernövények mellett.

 

A Megelőzésre és közvetlen orvosolásra található még egy készítmény, ami a Rota és Szalmonella ellen is hatásos lehet: az Enterosgel.

Leírása: 

Enterosgel® - teljes testfertőtlenítés - 1 db - 225 gr

Összetétel: 70% hidrogel polidimetilsiloxane, 30% tisztított víz
Nyilvántartási szám: 05544-002/2012

Az ENTEROSGEL® színtelen gélszerú anyag, íz,- és illatmentes.

Javasolt adagolás: Felnőtteknek napi 3x1 evőkanál (kb. 15 gr) 7-14 napon keresztül (315-630 gr), gyermekeknek 3x0,5 evőkanál (157-315 gr).

Az emésztő traktuson áthaladva megköti és kivezeti a szervezetből a különböző típusú endogén és exogén mérgező anyagokat, beleértve a baktériumokat, a bakteriális mérgeket, antigéneket, élelmiszer-allergéneket, gyógyszerek melléktermékeit, a nehézfém-sókat és az alkoholt , illetve megakadályozza azok újbóli felszívódását.

A termék bizonyos metabolikus termékeket is megköt, pl. a túlzott mennyiségű bilirubint, karbamidot, koleszterint és zsírszerű anyagokat, valamint az endogén mérgezés kialakulásáért felelős metabolitokat. Megköti és eltávolítja a vírusokat/rotavíus, cytomegalovírusok és egyebeket.

Az ENTEROSGEL® elpusztítja a gyomor-béltraktus patogén mikroflóráját és megköti a következő patogéneket: Salmonella, Shigella, más Gram-negatív és Gram-pozitív mikroorganizmusok és Candida gombák. Nem pusztítja el a béltraktus normál, természetes mikroflóráját. Nem befolyásolja a belek perisztaltikus aktivitását.

Az ENTEROSGEL® mikroflórára gyakorolt szelektív hatását az a tény magyarázza, hogy - szemben a patogén mikroflórával - a normál mikroflóra nagy affinitással rendelkezik a bél nyálkahártyával szemben, így ahhoz szorosan tapad. Az Enterosgellel kialakuló elektrosztatikus kölcsönhatás eredményeként a patogén mikroflórában zavar keletkezik és részecskéi a megkötő felületen kötődnek meg.

Az ENTEROSGEL® eltávolítja a testből az aromás szénhidrogént és származékait a szerves oldószereket és más ipari mérgeket,valamint radionuklidokat. Magas biokompatibilitást mutat.
Helyreállítja a gyomor- és bélcsatorna nyálkahártyáját. Segíti a nyálkahártya immunvédelmének helyreállítását.

Klinikai vizsgálatok során nem jelentettek mellékhatásokat.Alkalmazása biztonságos! Gyermekek, várandós, és szoptatós anyák is alkalmazhatják.

Az ENTEROSGEL® felhasználási területei:

GASZTROENTEROLÓGIA: krónikus gyomornyálkahártya-gyulladás és nyombél-gyulladás, gyomor- és nyombélfekély,vékonybél és vastagbél gyulladásos elváltozásai, irritábilis bélszindróma, akut és krónikus hepatitis, májelégtelenség,epepangás,felszívódási zavar

NEFROLÓGIA, UROLÓGIA: vesemedence-gyulladás, akut és krónikus veseelégtelenség komplex kezelésében, diszmetaboliás nefropatia, hólyaghurut, urológiai fertőzések

ALLERGOLÓGIA: ételallergiák, atrópiás dermatitisz,csalánkiütés, légúti asztma, szénanátha

DERMATOLÓGIA: toxikodermatózis, övsömör, kiütések

SZÜLÉSZET és NŐGYÓGYÁSZAT: terhességi toxikózis, méhlepény diszfunkció, akut és krónikus vírusos, baktériumos és gombás hüvelyi fertőzések.

SEBÉSZET: gennyes és szepszises folyamatok,akut sebészeti eljárásoknál,duplán csökkenti a hasüreg mikrobás fertőzését, a műtét utáni komplikációk száma jelentősen alacsonyabb.

ONKOLÓGIA: méregtelenítés a kezelés, a sugárterápia és kemoterápia fő szakasza során, hasmenéses tünetek kezelése.

TOXIKOLÓGIA: ételmérgezés, alkoholmérgezés, kémiai anyagokkal, aromás szénhidrogénekkel vagy nehézfémekkel való mérgezés.

FOGÁSZATI ELVÁLTOZÁSOK: szájgyulladás, fogíny-sorvadás, fogágy-betegség, fogíny-gyulladás, szájhigiénia.

SPORTOLÓK: méregtelenítéssel javítja a testi funkciókat

TÁPLÁLKOZÁS: segíti a szénhidrát- és lipidegyensúly fenntartását.

MIÉRT INNOVATÍV?

Eredetileg az Afganisztánban állomásozó katonaság körében a különböző bélfertőzések kezelésére a hatékony orvosi szenet használták Ennek huzamos ideig való alkalmazása károsítólag hat a gyomor- és bélrendszerre. Ezért az orosz katonai egészségügyi intézetek szakemberei kapták a megbízást, egy olyan produktum előállítására, ami a testre a belső és külső környezetből ható mérgező anyagok, és melléktermékeinek a szervezetből való gyors eltávolítását szolgálja, és más gyógyszerterápiával együtt adagolható. Az igények feltárása irányt szabott a kutatásnak.
Az elképzelést megvalósítás követte, majd végül a napi gyakorlatban is használják.

Az ENTEROSGEL® elpusztítja a vírusokat, megköti a toxinokat, gyorsítja a felépülést, és megelőzi a komplikációkat.

MITŐL TÖBB, MINT A TÖBBI MÉREGTELENÍTŐ TERMÉK?

Szervezetünk állapotát a minket körülvevő világ nagyban befolyásolja. Akaratlanul is rengeteg méreganyagot viszünk be a szervezetünkbe. Amit megeszünk,megiszunk,vagy bőrünkre kenünk, a szennyezett levegőből, az életterünk tisztításához használt vegyszerekből.
Ezek felhalmozódva mérgezik immunrendszerünket, ami idővel annyira legyengül, hogy már nem tudja felvenni a harcot a fertőzésekkel szemben. Fellépnek a civilizációs megbetegedések.
Erre számtalan megoldást kínálnak.

Megnövelt vízbevitel: Tény, hogy jelentős szerepe van a méregtelenítő folyamatokban. Hatékonyan mossa át sejteket, szöveteket. A regenerációs folyamatok a testünkben mindig vizes közegben zajlanak. Az így "kimosott" méreganyagok növelik a testünkben méreganyag koncentrációt,ami kiválasztó szerveknek plusz megterhelést jelent.

Béltisztítás: ez mindig komplex kúrát jelent.
A bélrendszer kiüríti az ott lerakódott salakanyagokat, bélsárt vagy akár a parazitákat.
Ilyenkor szem előtt kell tartani a szervezet számára fontos vitamin- és ásványanyag-szükséglet biztosítását, valamint az egészséges bélflóra működéséhez szükséges probiotikum adását. Egy-egy ilyen kúra 1-3 hónap.

Rengeteg táplálék kiegészítő van, amelyeket méregtelenítő kúrákhoz ajánlanak
Az ENTEROSGEL® előnye ezekkel a kúrákkal, rostokkal és tablettákkal szemben: fogyasztásával nem a kiválasztó szerveinket terheljük. Nem viszünk a szervezetünkbe lebomló, felszívódó anyagot, amire ki tudja hogyan reagál a szervezetünk.

Az ENTEROSGEL® magas biokompatibilitást mutat.
Mivel szelektív adszorbens, nem köti meg a kis molekula méretű vitaminokat,ásványi anyagokat,regenerálja a bélflórát,így szedése teljesen biztonságos.

Az ENTEROSGEL® áthalad a bélrendszeren, nem szívódik fel, és változatlan formában a vastagbélen keresztül 12 órán belül kiürül a szervezetből.
Kémiailag semleges. Az Enterosgéllel folyamatosan támogathatjuk szervezetünk méregtelenítését.
Könnyen beilleszthető a mindennapi életvitelbe, egy méregtelenítő kúra 7-14 nap.
Korhatártól, egészségi állapottól függetlenül, kúrában, vagy eseti alkalmazásban is.
Míg a különböző méregtelenítések csak alkalmi segítséget nyújtanak, mert a kúra után ugyan úgy káros anyagokat viszünk be szervezetünkbe, és problémák ujra megjelennek.

Az ENTEROSGEL® folyamatosan támogathatja a szervezet méregtelenítését
Ritkán kerül szóba,de a máj szempontjából bizonyos foglalkozások fokozott veszéllyel járnak. Akik munkájuk során festékekkel,gyomirtókkal, rovarírtókkal,egyéb veszélyes vegyszerekkel dolgoznak, akik nap-mint nap vegyszerekkel érintkeznek.

Az ENTEROSGEL® hatóanyagát a 80-as évek óta használják. Kifejlesztése Oroszországban, a honvédelmi minisztérium által történt. Azóta közel 400 tanulmány készült, klinikai felhasználását, tesztelését a mai napig nyomon követhetjük. Dokumentált statisztikai adatok, a kezelt személyek számával, betegségük stádiumával, kimagasló pozitív eredményeket mutatnak.

A gyártás jelenleg Prágában történik, a terméket Európa számos országában, Amerikában és Japánban is forgalmazzák. Érvényes EU minősítéssel rendelkezik. Magyarországon a benyújtott dokumentumok alapján az Orvostechnikai Eszköz II. minősítést kapta.

Miért előnyös a fogyasztónak?

Az ENTEROSGEL® javítja a szervezet immunitását, enyhíti a különféle betegségek súlyosságát, különösképpen a fertőző hasmenést és más gyomor-, bélrendszeri rendellenességeket és allergiás állapotokat, felgyorsítja a sebek gyógyulását, megfelelő kiegészítője az antibiotikus kezelésnek, és elősegíti az alkohol lebontását. Segít a nyálkahártya immunvédelmének helyreállításában.

Az ENTEROSGEL® használta révén az első kezelések hatása hamarább megmutatkozik. Számos esetben ez 3-6 napos kezelés után jelentkezik. Alkalmazása egyszerű, Nem igényel hosszas előkészületeket, csak vízzel kell elkeverni. Már egy adagos /15gr/ kiszerelésben is létezik.
Bárhova magunkkal vihető,az egész család használhatja.

Az ENTEROSGEL® segítségével történő hosszú távú kezelés sem okozza béltraktus erőtlenségét.

Zsíros, cukros, tejes ételek kerülendők (húsleves,üdítők, stb.)

Normolyt, Humana Electrolyt banán ízű por,Hidrasec, 

 

Továbbá a fog védelme is fontos ilyenkor, mert a savas közeg kikezdi a fogzománcot -nagyobb gyereknél lehet hányás után öblögetni, fél órával rá fogat mosni.

 

Veszélyes élelmiszerek, baba tápszerek:

Tudtad, hogy a magasabb tartalmú, felnőtteknek való ételek fogyasztásába belehaltak kisbabák?

Ugyanakkor a ma előírt sómennyiség igen kkevés és egészségtelen lehet a gyermekednek,ezért annyi sót adj, amennyit kér! Ha túlkevésa só az étkezésében,úgy ellenőrizhető, hogy külön megnyalja e a sót a tenyeréből. Ha szüksége van rá,étel nélkül, magában is lenyeli.

A bolti sóknak olykor kevesenbb mint 30%-a valódi só, a többi egészségre kijmondottankáros anyag! Ezért vagy gyógyszertári,adalékanyag mentessót vegyél, vagy pl. parajdi, vagy megbízható helyről szerezz! (A Himalaya sem biztoshogy jóválasztás,mertállítólagnembányásznak az egész Himalayan akkora mennyisléget,amitz csakországunkban eladnak,nemhogy az egész világon, ennekellenére az eredeti só, pl. aHolt tengeri, annyi ásványi anyagot is tartalmaz, ami a kapcsulákat kiválthatja: tökéletes választás, ha valódi minőség!)

Tudtad, hogy a xilitol mérgező a kisbabáknak? És hogy az élelmiszeri termékekben használt fruktóz, amit a reform táplálkozás máig népszerűsít, mérgező még felnőttek számára is? Patkányméreg van talán a Te fogkrémedben, a flourod is felszívódó méreg, egy tubus tartalma halálos adag egy gyermeknek, és számos kozmetikum egészségre erősen káros anyagokat tartalmaz? Az aszalt gyümölcsöket is erősen rákkeltő szerekkel kezelik? A legnagyobb amerikai kutatások éppúgy alátámasztják ezeket az állításokat: miért nem veszik mégsem komolyan? A reklámozott babatápszerek gyógyszertári standardizált termékek, szintetikus vitaminokkal, anyagokkal, és "nem élő" táplálék.

Az, hogy mit fogyaszt, mivel érintkezik a bőr, előrevetíti, milyen betegségekkel fog felnőttként küzdeni, és meddig fog élni!

A háborúk hiánygazdaságában népszerűsített termékek a mai napig tartják piaci pozíciójukat, számos kutatás ellenére, mely bizonyítja, mennyire ártalmasak.

Egy generáció felnőtt ezeken, de vajon a következő is látványos tünetek nélkül fel fog tudni?

Már most hatalmas a rák, az allergiás megbetegedések aránya, és népbetegséggé váltak pl. a szív- és keringési rendszer megbetegedései. A levegő szennyezett, a föld kizsákmányolt, és a műtrágyákkal feljavítva is hozzávetőleg 10 alma kell ahhoz a vitamin és hasznos anyag tartalomhoz, ami rég 1 almában biztosítva volt. A műanyag palackokból kioldódó anyagok, vagy az ivóvíz klór és hormon tartalma, mind mind terhelik a szervezetünket.

A következő generációkban mindez hatványozottan jelentkezhet!

Számos menüpontban olvashatsz ezekről, és a védekezésről.

Óvd gyermekedet!

 

 

Megfázásos időben légy felkészülve:

orrszívó (a nedvesség a porszívós változatokban tönkreteheti a készüléket!!! Különösen drága, jó minőségű porszívók esetén ezért célszerű elektromosat, adapteres vagy elemes változatban, avagy szájjal használhatót vásárolni, mint tízezrekért javíttatni. Ezek gyengébben szívnak, de nem ijeszti meg annyira a babát, könnyebben, sűrűbben lehet használni, és a túlzott szívással nem serkentik bővebb váladékozásra az oorot.Némelyik dallamot is játszik a baba megnyugtatására. Megfontolandó tejszívóval egybekötött változatot beszerezni, azoknak valamivel nagyobb lehet a szívóerejük. Előtte érdemes felhígítani az orrváladékot orrspray-kel (elsősorban tengervizes, ezüst kolloidos, izlandi zuzmós, nagyobbaknak gyógynövényes, ha mindenképpen gyógyszertárit akarunk: pl. Nasivin életkornak megfelelő hígításban), ugyanakkor pl. agyagból is készítenek orröblögetőt).

Tengervizes orrspray, fülmelegítő só/ gyógysapka (pl. OtoTherm), párologtató (só, Salvus -ez receptre olcsóbb, ha Fül-orr-gégészeten felírják), illetve levegőtisztító, levegőjavító (pl. ozonizáló, anionos), immunerősítők, kalcium tabletta vagy csontos húsleves (lásd a receptek között) C vitamin (mely nemes egyszerűséggel több száz grammos kiszerelésekben beszerezhető a patikából, paleó-s és egyéb boltokban is kaphatók jó áron, avagy drágább liposzomás kiszerelésben a jobb felszívódás, véráramba kerülés érdekében,de ha acerola port veszel, annak negyede szintén C-vitamin és természetes. A mesterséges, szintetikus vitaminoknak töredéke a felszívódása a valódihoz képest.ésmert sav,savasít, devalóban nagy mennyiség kellbelőle! Lehet liposzómás jólfelszívódó C-vitamint beszerzni, vagy befecskendezni avéráramba, de szerintemlegjobb az acerola. HA csípi a torkot a savas közeg, glicerinbe lehet keverni,mint pl.a Cebion, amit ajánlani szoktak, de olcsóbban kijössz, és máshoz is felhasználhatod, többszörösen megéri ha tudsz és akarsz ezzel isfoglalkozni), a D-vitamin, mely nagyobb!!! dózisban az influenza kialakulását 90%-ban képes megelőzni az újabb magyar kutatás szerint. Grapefruit cseppek, nagyobbaknak Eccchinacea, Kakukkfű, és Lándzsás utifű szirupok változó, akár alkoholmentes kiszerelésben, Béta glukán, ami megtalálható a pecsétviasz, azaz reishi gombában, Béres csepp, teák, pl. kamilla, csipke, homoktövis, kókuszvíz, kókuszzsír, gyümölcslevek (fermentálva), Emocio, goji bogyó, homoktövis, Huminicum, szelén, cink, magnézium, taurin, folsav, propolisz, (manuka) méz, ezüst kolloid spray, inhaláló stift és mellkas bedörzsöléséhez Luuf balzsam, Wic Vaporub, vagy hasonló legyen otthon készenlétben! Párologtatáshoz, vagy csak a szoba és a sál belocsolásához megfelelő illóolajak is jöhetnek. Köptetőnek jujuba aszalvány, és ánizs szirup, tea,fűszerek (pl. fahéj, szegfűszeg, kurkuma, oregánó, babér,stb.). Az ambrózia, azaz parlagfű, az egyik legjobb immunerősítő ilyenesetben is,az őssejtternmelést is fokozza, igazi csodaszer a mi lenézett növényünk. Kérdéses a fülgyertya használata, szükség esetén szerintem kipróbálható megoldás gondosan, legalább két fő felügyelete mellett.

Stadelmann-féle olajok is segíthetnek: kakukkfű-mirtusz köhögésre, angyalgyökér balzsam az orrfolyásra.

 

A teáklefőzuéséről:

a tiszta (ozmózissal, vagy lepárlással tisztított) vízben nagyobb hatóanyagtartalom oldódik ki;

A filterből kioldódhatnak nemkívánt anyagok;

A csipke,éshőérzékeny teák elkészíéte:langyos vízbenáztatás utámn leszűrjük,majd leforraljuk az addig áztatott bogyókat;

az édesítés változtathat a tea hatásán -többnyire ezért cukornélkülisszuk

Astevia levelét leforrázva teának tartósítószermentes,egészséges gyógynövény alapú édesítőszert kapunk,az íze lkedvéért keverhetjük erithrittel, sima répacukorral, mézzel,kókuszvirágcukorral, sziruppal, vagy pl gyümölcskooncentrátummal (pl. Bálint almaszirupok)

 

Anyatejjel, különösen ha felerősíted a szervezetedet és hasznos anyagokat viszel be, szintén tehetsz a megelőzésért.

És régóta kezelik az egészen kicsi babákat is a legjobb minőségű Tokaji aszúkkal, borokkal 1-2-3 kortyot nyugodtan adhatunk belőle a babának ilyenkor, már a kezdeti tüneteknél.

Sokan elleneznek mindenfajta alkoholt, mivel mindenképpen csökkenti az agy sejtjeinek számát, s hasonló indokok vannak, ugyanakkor a "rászokástól" nem kell tartanunk, mert minél hamarabb, és minél kultúráltabb formában találkozik vele a gyermek, annál kisebb eséllyel keríti hatalmába később, ha él vele. Kis mértékben orvosság lehet, még ilyen babáknál is.

Fontos figyelmet fordítani már az első jeleknél arra, hogy fülgyulladás, arcüreg, homloküreg gyulladás ne lépjen föl! Fülspray-jel, cseppekkel ritkán kezdjük a kezelést, de az orron át is elérhető a terület, ezért megelőzésként, állapotjavításként érdemes mihamarabb legalább tengervizes orrspray-kel próbálkozni -ez nem túl kellemes nyilván egy babának, szépen, lassan, lehetőleg segítséggel végezzük, akár az orrszívást is -szánjuk rá az időt, mert ha rossz emlék marad, több időt vesz el a hiszti, félelem. Fürdésnél nem ajánlott ilyenkor a fülbe víz jutása, mert azzal baktériumokat juttathatunk be a vízzel, és kedvező közeget alakítunk ki szaporodásuknak. Márpedig azért kell az orrváladéktól is megszabadulni, hogy a kórokozók ne szaporodhassanak el, kiterjesztve a fertőzést.

A kórokozók kedvelik a vasat, ezért azt megfázáskor megfontoltan adjunk!

Érdemesebb ilyenkor nagyobb kalóriatartalmú ételeket választani, ha mégsem sikerül elkerülni a megfázást, a fájós torok és egyéb okokból az étvágytalanság ne gyengítse le a szervezetet.

Láz:

a mai hőmérők rendkívül pontatlanok tudnak lenni, ezért a hőmérséklet kijelzést mindég gyanúval figyeljük, és ismételjük meg többször, akár magunkon is tesztelve.

A meglehetősen gyors és biztos hatású láz és gyulladáscsökkentő gyógyszerek előtt érdemes esélyt adnunk az immunrendszernek! A hazai gyakorlat eltér az egészségügyi szervezetek javallatától, ám ha nincs különösebb okunk az ellenkezőjére, próbáljuk elkerülni a gyógyszer adását, és megerősíteni az immunrendszert, ezáltal megelőzve a gyenge immunrendszer miatti sűrűbb betegeskedést, szövődmény kialakulását. Ha nincs különösebb baj, békésen alszik a gyermek, hagyni lehet tovább aludni, gyógyulni, és elég lehet csak magas láz esetén alkalmazni hűtőfürdőt, gyógyszert lázcsillapítás végett. Mindég figyeljük a gyermek közérzetét!

Kisebb adagokkal kezdjükaz itatást, etetést, hogy ne kavarja fel a gyomrot. De a fagyi isjó lázcsillapító éskedvjavító eszköz, ha nem érzékeny a torka, mert akkor nagyon begyulladhat tőle.

Hűtőfürdő 39-39,5°C-tól, amikor nem nyugodt a gyermek, mert emiatt nem kell felébreszteni. Beletesszük langyos vízfürdőbe, kb. 37 fok, majd fokozatosan hozzáadjuk a hideget, míg normál testhőmérséklet alá nem hűtjük -akár 26 fokig, 10 perc alatt. Hűtő borogatás mellett permetezhetjük is hideg vízzel, legyezve. Csipke, bodza és hárs tea, nagyobbaknak kakukkfű tea javasolt. Magas páratartalom, igazi növényi illóolaj, só párologtatás (Salvus). Orrszívás, utána sóoldatos orrspray, anyatej. Baba orrlyukára pici vazelin az irritáció megelőzésére. Visszatérő, ill. magas láz esetén javasolt orvosnak megmutatni, gyógyszer alkalmazása, pl: végbélkúp, Nurofen Baby vagy a paracetamol tartalmú Panadol. Megfázásos vírusfertőzéseknél nincs szó antibiotikumos kezelésről, az nem használ csak baktériumok, de nem vírusok ellen.

Hívjunk orvost, ha:

levert, túlzottan aluszékony, nem iszik, étvágytalan, nem alszik, egy hete köhög, 3 napja hőemelkedése van, tartósan, kb. 3 órája 38 fok fölött van a láza vagy 39 fokot elérte, nehezen lélegzik, sűrűn a füléhez kap (és vélhetően nem a fogzás okozta fájdalom kisugárzásától, hanem kialakuló fülgyulladásra utalóan), avagy nincs 3 hónapos!

Kisebb sérülések, sebesülések kezelése:

csípős alkohollal, Betadinnal, Bepantenes fertőtlenítős kenőccsel, grapefruit magolajjal/kivonattal, ezüst kolloiddal, aloe-vera-val, stevia cseppel fertőtleníthetünk, gyógyíthatunk, továbbá tehetünk rá körömvirágot és erre szolgáló egyéb krémet.

Olyan helyen, ahol nem tudjuk bekötni, és még több piszok juthat a sebbe, van lehetőség sebspray-t, pflaster spray-t használni. Ezzel érdemes várni egy kicsit, mert közvetlenül a nyílt sebre téve csípni fog, ha előbb lekezeljük, bekenjük, majd várunk vagy fél órát, már nem lesz olyan megrázó a gyermeknek, de elég biztos védőréteget kap a játék folytatásához: olyan védőréteget kap kötszer nélkül, ami akár több napig is védi. Olyan helyekre, mint térd, könyök, amit többször lehorzsol, ki lehet próbálni megelőzésképp védőrétegnek.

 

Étvágytalanság: a vashiány is okozhatja, megfázáskor fájós torok, vagy a gyomorba lecsurgó váladék. B6 vitaminnal és C-vitaminnal, savas ételekkel próbálkozhatunk! Gondolhatunk hasfájásra, azt is kezelni kell, lásd fentebb! Tápláláshoz a legkisebbeknél ilyenkor nagy segítséget jelent egy fecskendő, pl. a Vigantol adagolásához való, vagy amit a Panadol-os, Nurofenes lázcsillapítók dobozában is találunk! Továbbá etető kancsó, ami nagyjából megfelel egy átlagos citrusprés tartályának, csak jóval keskenyebb, ám előbbivel helyettesíthető.

 
Viszeres hajlam esetén C-vitamin és rutascorbin kiegészítése.

 

Bőr problémák:

Ekcéma

Okai:

Kívülről amivel a bőr találkozik, hozzáér: krémek, szappanok, textilek, amihez a háztartásban hozzáér, szék, szőnyeg, műanyagok, kemikáliákkal kezelt dolgok, amikre nem számítunk (szőnyeg tűzgátló mérgező vegyületei).

Belülről: adalék anyagok, finomított cukrok, gabonák, és a tejtermékek. Akár a szerkezetváltoztatott, roncsolt élelmiszer lehet a puffasztott gabona vagy a hidrogénezett zsírok, margarin is, de akár a modern konyha és egyéb technika más alkalmazásai, így védőgázas csomagoláson is el lehet gondolkozni. Számtalan alig észrevehető módon kerülünk kapcsolatba nem ismert, nem "eredeti természetes" dolgokkal.

Lelkileg: stressz, diszharmonia.

 

Kívülről gyorskezelés

Készítmények:

Dr. Hauschka Jeges kristályvirág krém és tej; Piros Eucerin

Olajok, vajak, növényi alapanyagok:

Sheavaj, kakaóvaj, makadám dió olaj, mangóvaj, avokádó, schizandra/kúszómagnólia, balzsamos szuhar, ligetszépe olaj, jojoba és mandula olaj, orbáncfű, balzsamos szuhar, argán olaj, körömvirág, neem, vadrózsa olaj, tamanu olaj, niaouli, mirha, murumuru, boróka, csalán, menta, olasz szalmagyopár, fehér szantálfa, borágú, tigrisfű, ázsiai gázló, vadárvácska, vadmurok, vérehulló fecskefű, feketekömény/nigella mag olaj, árnika, pálmarózsa, kukui dió, borsmenta, hársfavirág, római kamilla és citromfű víz, mimóza, kajeput, atlaszcédrus, levendula, aloe vera, guajakfa olaj, homoktövis, feketeribizli, zsálya, málnamag, olaj, uborkamagolaj, ezerjófű,geránium búzacsíra és sárgabarackmag olaj, rózsahidrolátum, nyírfa nedv, propolisz.

Himalája sószappan; Himalája sófürdő; Holt-tengeri iszappakolás

Fekete szappan; Kecsketejes levendulaszappan

hialuronsav, B3 vitamin -niacinamid, E vitamin komplex, D vitamin, karbamid (urea) -akár a krémekbe keverve.

Csak a természetesebb (pl. bionom) kozmetikumokat használjunk, jól zsírozzuk a bőrt, védjük a kiszáradás ellen!

Mosásnál pl. mosódió lehet elég kíméletes. Ruházatunk pamut illetve bőrbarát textíliából legyen, akárcsak az ágynemű, az abrosz, a szőnyeg. Ha mégis szükséges máshoz érnünk, érdemes alaposabbat átkenni a bőrfelületet zsíros krémmel, mely nehezebben felszívódó, s ezáltal erős védőréteget képez rajtunk.

 

Belsőleg:

Kerüljük az adalékanyagokat és a finomított dolokat! Így a finomított cukrokat, cukor alkoholokat (pl. xilit), helyette kókuszvirágcukor, méz és stevia édesíthet.

Kerüljük a finomított liszteket, és minél frissebb alapanyagokat használjunk, teljes kiőrlésű zabliszttel illetve édes csíraőrleménnyel lehet a finom fehér lisztet legkönnyebben helyettesíteni, de érdemes a liszteket keverni, lásd Babakonyha menüpontot.

Egészítsük ki nagyobb dózisban: a E vitamin komplex, D3, K2 vitamin bevitelt (utóbbi hatásfokához mangánnal), a folsavat, a vasat, béta-glükán, továbbá Omega zsírsavak arányára ügyeljünk, szedjünk halolajat, lazac olajat, krill olajat, együnk tőkehalmájat, lenmagcsírát, és mindenféle csírákat, gabona füveket, algát, céklát, illetve céklalevet fogyasszunk!. Figyeljünk az "élő", bionom táplálékok bevitelére -kiegészítésként szimbiotikumok, Emóció, fermentált gyümölcslé, ételek és készítmények, Huminiqum, Manó Manna, nyírfa nedv, grapefruit mag, propolis, goji bogyó, schizandra, stb.

A gyógyító növények, "kozmetikumok" alapanyagai közül belsőleg is fogyaszthatunk többet: menta, csalán, feketeribizli, avokádó, homoktövis, kukorica csíra olaj, sárgabarackmag olaj, ligetszépe, argánolaj, feketekömény / nigella olaj és őrölve fűszernek, makadámdió, teának hársfa, citromfű, kamilla, schisandra, stb.

Szükség esetén a tejet különféle "növényi tejekre" cserélhetjük le (risztej, kókusztej, mandula, zab, búza, tönköly, kamut, stb.).

Szteroidról történő áttérés esetén az átállási nehézségeket kikerülendő először együtt kezdjük el alkalmazni a bőrre a krémeket, olajokat, és étkezésünket változtassuk, majd súlyosságtól függően pár nap, pár hét múlva próbáljuk elhagyni a szteroidos krémeket!

Továbbá erősen méregtelenítsünk! Az alga segíthet minket ebben, a zöldagyag.

 

Fogápolás: fluorid mentes saját készítésű fogkrém recept, illetve a bolti fogkrémek veszélyei a testápolás, kozmetikumok menüpontból érhetőek el! Gyerekeknek is az a legjobb és a legolcsóbb, bízzanak benne! Fogkefék között létezik már ultrahangos pár ezer forinttól, antibakteriális ezüst, vagy szén, bambusz szálas változatok, és infra fénnyel is fertőtleníthetjük a fogkeféinket, egyéb tárgyainkat. Fogkefénk lehetőleg legyen sok, vékony szálból, és a nyelvünket is tisztítsuk meg vele. FElpuhuklt fogzománcra ajánlatosabb puhább sörtéjűt választani. Fontos, hogy evés után fél óráig ne mossunk fogat, és főleg este, az utolsó étkezés és ivás után történjen egy fogmosás. A szájvízes öblögetés is sokat segíthet.Továbbá léteznek tartós védelmi réteget képző fogkenőcsök, amik több hónapra biztosítják a fogak védelmét az eróziótól, szuvasodástól.

Szájpenész a csecsemők 10 %-át érinti, de nem veszélyes, megelőzni nem kell, kezelni is csak súlyos esetben, és NEM boraxos glicerinnel, ami mérgező, és Magyarországon már dokumentáltan okozott halálesetet. Helyette alkalmazható: a nem felszívódó nystatin, vagy a német és angolszász országokban kapható és hatásosabbnak bizonyuló: miconazol gél. Összefügghet candidás pelenkakiütéssel, és a mell gombás fertőzésével.

 

 ! 

Kérem gondosan ügyeljünk az alkalmazott szerekre, módszerekre: sok New Age-es, ezoterikus, tudományosnak hangzó módja létezik annak, hogy megcsapolják pénztárcánkat, meggyőzzenek a módszer "ártatlanságáról", és hatékonyságáról. Véleményem szerint ide tartozik a homeopátia, a biorezonancia vagy írisz diagnosztika, és számos egyéb praktika. Ezek azonban lelkileg, szellemileg, és fizikálisan is lehetnek károsak, de mivel elég nehéz megfogalmazni és tetten érni, így még orvosok is jóhiszeműen válhatnak áldozataikká. Nem véletlenül van a kérdéses témákban nagy egymásnak feszülés orvosi körökben: bár magam is támogatom a szelíd, természethez közel álló gyógymódokat, a megelőzést, a természetgyógyászat általam felfogott alapgondolatát, mégis óvatosságra intek! Nagyon nehéz eligazodni, és ha nem szkeptikus hajlamú az ember, mennyire könnyen áldozatává válhat az egyes praktikáknak.

Magam is felsoroltam pár módszert, melyeket mások ajánlanak, ám csak körültekintően merjék alkalmazni, mert magam sem vagyok meggyőződve arról, hogy kifogástalanok. Ide tartozik az EMóció, EMbio, de akár a Kriston torna kíséretében is kifogásolható tartalom.

Szívesebben esek retorikai túlzásba, mint a megismert tények ellenére hallgassak. Tehát:

Homeopátiás szereket ne adjunk gyermekeinknek, mert életveszélyes is lehet! Kérek minden gyermekéért aggódó szülőt, ne hagyja magát meggyőzni a "szelíd gyógymód" megnyugtató szavaival, igenis lehet káros hatása, sőt, nem túlzás talán, ha azt állítják, akár halálos is -áttételesen mindenképp okozott is már halálesetet! Talán "retorikai túlzás", de mivel nagyon meggyőző érvelés, orvosi körökben is sokan a pártjára állnak, mégis óvatosságra kell inteni! Olvassanak utána még alaposabban, mielőtt kitartanak a használata mellett! A placebo csecsemőkre legfeljebb az anya nyugalmán keresztül hat.

Bővebben többek közt itt olvashat róla:

http://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/22141/amirol_a_homeopatak_hallgatnak_eletveszelyes_mellekhatast_okozhatnak_a_homeopatia_segedanyagai/?nld=1446591600

http://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg/21871/komoly_vizsgalatok_igazoljak_a_homeopatia_hatastalan_atveres_-_mondja_dr_novak_hunor

Ez, amit ne, de mit igen?

 

Paleo

számos orvos tanácsolja már a paleolit étrendre való áttérést a betegségek, civilizációs ártalmak elkerülése végett (magas vérnyomás, cukorbetegség, keringési, daganatos megbetegedések, PCOS, meddőségi problémák, allergiák, és hasonlók).

Valóban számos megfontolandó tényt és körülményt adnak könyveikben közre, és elgondolkodtató az érvelésük: az ember biológiailag túl rövid ideje találkozik az egyes élelmiszerekkel, s ezért még nem alkalmazkodott hozzájuk megfelelően, ez pedig betegségeket idéz elő. Át kell térni a paleolit korban élt ősember étrendjére, amelyhez a legtöbb ideje volt alkalmazkodnia az emberi testnek, s ezzel kiküszöbölhetővé válik számos betegség, egészségügyi probléma.

Nos: mit alkalmaz:

húsok, zsírok, tojás, zölsgéek, egy kevés gyümölcs.

Ám az édesszájúaknak is javasol: stevia, kókuszvirágcukor, erithritol, xilit.

Zsírt használ a sütéshez, esetleg kókuszzsírt. Nem használ: finomított cukrot, liszteket, és egyáltalán: kerüli a gabonát, búzát, tejet.

Mivel az emberiség jelentős hányada laktózérzékeny, és a gluténnal is egyre több az intolerancia, így érthető a tej és a gabonák kerülése

Ám ugyanakkor túlzásokba is esik: 

-a finomított élelmiszereket, cukrokat kerülendőnek ítéli, figyelmeztet a glükóz-fruktóz szörpök, a fruktóz, gyümölcscukor veszélyességére (méreg), de maga is olyan finomított cukoralkoholokat javasol, mint a xilit, ami sem a paleolit korban élőknek, sem a ma élőknek étrendjében nem volt benne, különösen ilyen mértékben, nincs tapasztalat, de így is ismeretes számos kedvezőtlen hatása: csecsemőknek kifejezetten életveszélyes.

-búza: az emberiség alaptápláléka. Az egyik olyan alapanyag, ami szinte minden anyagot biztosít számunkra egyoldalú táplálkozás esetén is (a szigorú böjtben szárazkenyéren és vízen éltek hónapokig...). A búzacsíra "csoda táplálék. Lehetetlen, hogy pont ezt az élelmiszert tiltsa!

Ám valóság: a búzára egyre többen reagálnak rosszul. Ez azonban nem a búza hibája, hanem a miénk: a finomított fehérliszt, a mérgező anyagok, és a pékárukba kerülő adalékanyagok felerősítik a szervezet negatív reakcióit ezzel az értékes alapanyaggal szemben. Teljes kiőrlésű zabliszt, (tönköly)búzaliszt kamut liszt azoonban segíthet az adalékanyagok elkerülése mellett az intolerancia és cöliákia megelőzésében!

 

Ezüst kolloid:

valahol fél decit, valahol napi 1 teáskanálnyit(50 mikrogramm) javasolnak belőle.

Fontos a kis szemcseméret, és a tisztaság, különben egészségre veszélyes hatású lehet.

Rengeteg kedvező hatása ismeretes: igen hatásos kis töménységben is a kórokozók igenszéles köre ellen! Hatásosabb az antibiotikumnál, de a vékonybélben már felszívódik (így kevésbé károsíthatja a bélflórát).

Hatóideje: 7 perc.

Az ekcémától egyéb bőrproblémákig, csontritkulástól kezdve a rákig számos jótékony hatását vizsgálják és bizonyítják.

Használhatjuk a torokra sprayként, szájvízként, fogszuvasodás, ínygyulladás, afta ellen.

Gyümölcsök, élelmiszerek tartósítására: különösen gyorsan romló élelmiszereknél, hogy lassabban romoljon. Pl. eper, barack, ennek oldatában mossuk, spray-zük. Megkezdett üveg tetejére fújunk belőle, stb.

Lekvárok, szörpök tartósításához is használhatjuk.

Figyeljünk a napi beviteli érték ne legyen magasabb az ajánlottnál!

/További infók pl.: http://antalvali.com/masutt_olvastuk/amit_az_ezustkolloidrol_tudni_kell /

 

Házi kozmetikumok előállítása, krémek, samponok elkészítésére ötletek pl: www.elemental.ro 

 Korábbi oltáspárti, és homeopátiával, és egyéb gyógymódokkal látszólag eredménnyel próbálkozóként nehéz volt belátni, hogy mekkora veszélyeket rejtenek magukban. Amig külön adatokat kapjuk, amiket nem tudunk egymáshoz kapcsolni, elfelejtjük, és nem tudunk mit kezdeni velük. Most egészében látva, rendszerlogikával, ráakadhatunk az igazságra, ami a részletekben rejtve marad, és oly hihetetlen. Szabálykövető emberként, amikor az egyetemen és más főiskolán is azt tanultam, és egyetértettem vele, hogy még ha rossz is a szabály, a társadalom, nagyobb jó érdekében követni kell a szabályokkal, s az alapjával voltaképpen ma is egyetértek, gondolkozó emberként én is eljutottam ahhoz a határhoz, amikor már tarthatatlanná válik a korábbi világnézetünk. Amikor el vagyunk boritva infókkal, hogy belülről, már újszülött korban oltásokkal, majd ételekke, a levegővel hogyan vagyunk elboritva méreganyagokkal, rá kell jönni, hogy emögött egy tudatos szándék húzódik, amit ki is fejtettek évtizedeken, évszázadokon át.  Ismerjék meg a védőoltások, a geoengineering valós világát, és nemcsak az egyik, pénzelt oldalról, a tudatipar szempontjából, ami befolyásolja véleményünket! Hanem azokért is, akik akár konkrétan is életüket aják azért, hogy megismerjük az igazságot, és védekezni tudjunk, jó döntéseket hozni!

A kutatási, publikálási, oktatási, és szólásszabadság erősen korlátozzott, vallja ezt igen sok kutató, tudós, riporter, laikusok és klerikusok.

Ez a honlap a gyermekekről szól, családanyáknak elsőképpen! Én megjártam ezt az utat: a gyermekeimért, a saját egészségügyi hátterünket kutatva mind mélyebben azért, hogy segiteni tudjak, belső kényszerből hajtva kezdtem megtalálni a válaszokat azokra a kérdésekre, amiket aligha mertem volna feltenni. A honlapom egy része erről szól immár.

Oltásokról bővebben:

www.tenyek-tevhitek.hu/hpv_oltasok_tenyek_es_fantazmagoriak.htm

www.5mp.eu/web.php

 

 

 

Jó egészséget kívánok!

 
 

 

Facebook

Elérhetőség

Patrona on Facebook

Látogass el ide:
https://www.facebook.com/Patrona-418478858335910/?fref=ts

Levelezőlista
Statisztika

Most: 1
Összes: 106540
30 nap: 879
24 óra: 24