Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Párbeszédek szobája

 

Üdvözlök mindenkit ezen a fórumon!

Mostantól ide is lehet írni a témákkal kapcsolatos hozzászólásokat, kérdéseket, kéréseket, ötleteket! Lehet társalogni, társakat keresni, vagy amire igényetek van.

 

 

 

2016. március 8.

 

Közreadok egy listát, amivel várt vagy váratlan helyzetekben (időjárási szélsőségek, és forradalmi helyzetek, háborúk esetén) fel lehet késziteni a családot. Aki megteheti, ezeket kéne a spajzban tartalékolnia, ahogy nagymamáink és a régi jó háziasszonyok tették:

http://5mp.eu/web.php?a=vegidok&o=5EDlqzOOc5

Ismerteink szerint mind a természeti katasztrófák, mind a politikai-gazdasági-társadalmi krízishelyzetek, háborúk esélye, hazánkban is, óriási kockázattal vannak jelen életünkben! Nem szívesen beszél az ember róluk, nem szívesen gondolunk bele, mint a rossz gondolatot és a rossz hír vivőjét, távol tartanánk magunktól, de aki a biztonságpolitikában és más témákban elmerült, gyakorlatilag kikerülhetetlennek ítéli ezen helyzeteket a saját életében is, z elkövetkező 1, 2, 3 -5 éven belül is. Azért józanul gondolkodva ideje felkészülnünk minderre! Sajnos a járványok veszélse is iszonyatosan megnőtt, és ezen nem segítenek várhatóan az oltások, bármennyire ráerősítenek is a propagálásukra -a migránsoknál, a hajókon sem érvényesítették a törvény által előírt járványügyi és karantén szabályokat, még hazánban sem az ide tévett, minden bizonnyal komoly fertőző betegségeket hordozó migránsok esetében sem!

1 főre - 1 családra + a családi körnek, szeretteknek, szomszédoknak
 
25 kg - 300 kg -500 kg liszt
10 kg - 50 kg - 100 kg búza, árpa, gabona mag (tiszta, hántolt)
30 kg - 300 kg - 500 kg termény: gabona, kukorica, napraforgó takarmány tyúk, fürj tartáshoz (fürjet akár lakásban is, háziállatnak -egészséges, és friss tojás akár a bérházban ; falra szerelhető kis ketrecben minimális helyigénnyel akár 60 db is elfér, megfelelő körülmények közt naponta tojik).zz
20 kg - 51 kg - 100 kg cukor
2 kg -5 kg - 10 kg tiszta, valódi só
10 -50 - 100 kg hagyma
20 - 70 - 120 kg krumpli
5 - 20 - 30 kg bab
zöldségek: répák, zeller, retek, cékla, stb
gyümölcsök: alma, körte, stb.

fűszerek: izt adnak az ételnek, jobb közérzethez és egészséghez segitenek, betegség esetén is fontosak:
paprika, bors, köménymag, kurkuma, római kömény, curry, gyömbér, nigella mag
medve- vörös- fokhagyma por, snidling, petrezselyem, lestyán, zeller, kapor, turbolya, kakukkfű, rozmaring, oregáno, majoranna, bazsalikom, száritott gomba (fafül), mustármag,
fahéj, szerecsendió, vanilia (kivonat), citromhéj (kivonat) kardamom, szegfűszeg, ánics, csillagánizs, stevia / jázminpakóca / édesfű
Ezekből is lehet kg-os kiszerelésűeket is választani.
 
 
 konzervek:
3x 10 - 50 - 100 halkonzerv ; húskonzerv, májkrém ; kukorica, borsó, zöldbab, stb.
25 - 100- 150 gyümölcs lekvár, befőtt (szilva, barack, piros gyümölcsű lekvár, almapüré, kompót, stb.)
5 - 30 - 50 liter szörp
Italok : teafüvek, csipkebogyó, kamilla,  citromlé, citromkivonat, vaniliakivonat, kakaó, maláta, cikória, Karamalcz, kávé, stb.
15 - 70 -100 üveg savanyúság (uborka, csalamádé, cékla, káposzta, stb.)
3 - 10 - 15 liter ecet
1 - 3 - 5 kg citromsav
5- 30 - 50 kg mosószer: nátrium-perkarbonát, mosószóda, mosószappan és szappanreszelék, citromsav, bórax, szódabikarbóna, mosódió, és a kedvenc mosószer, mosóparfüm, illóolaj, öblítő ; hamu lúg azaz sima égetett fa hamuja vízzel összeérlelve, leszűrt vizet használjuk fel; gesztenye gubacs.
Ha nincs szennyvízhálózat, a bio, természetes megoldást érdemes használni ezért is!
hüvelyesek, lencse, mák, dió, árpa, gríz, zsemlemorzsa, chia, len, szezám, stb.
1 zsírosbödön zsírral
5 - 25 - 40 liter olaj (kókuszzsír -ez leszűrve sütésnél újrahasználható, napraforgó -ez mécseshez, világitáshoz is fogyhat, oliva)
fényforrások: elemlámpa+elem, szolár, gyertya, petróleum lámpa, napraforgóolaj kanóccal, stb.
tiszta víz és tárolására alkalmas edények, flakonok
önvédelmi fegyverek: ima, gázspray, bot, kés, íj, csúzli, koktél, gázálarc, maszk, stb.
2-3 évre való tűzifa, fűtés, főzés -esetleg mini házi kandalló etilalkohollal, gázpalack, sparhelt, stb.
takaró, hálózsák, és olyan téli ruha, ami fűtés nélküli lakásban, bérházakban is segít átvészelni a mínusz 20 fokokat!
túrafelszerelés, túlélő készlet, cipő, csizma, ásó, vágó szerszám
 20 -50-100 kg méz
gomba, házi gombatelep (főleg télre, mikor nem köpik be, nem kukacosodik)
kovász, élesztő, sütőpor, szódabikarbóna
daráló
házi konyhakert (fűszerek, gyümölcsök, hagyma, eper, bogyósok akár beltérre is, függőfalra, függőkaspóra, balkonra, télre-nyárra) és levegőtisztító növények szmogriadók, rossz időjárás, betegség idejére is.

alkoholok: bor, pálinka, rum ezek fertőtlenítőszerek, hangulatjavítók, és cserélni lehet más szükséges dolgokra -ezért hordónyival is jöhet belőlük.
Élvezeti cikkek: kávé, cigi - cserére szintén hasznos, csokoládé, kakaó
Értékmérő, képviselő: arany, ezüst
Vetőmagok, gumók, dughagyma
Állateleség
Mirelit áruk
Tejtermékek: tejpor, süritett tej, tejszin, tartós tej vagy tej utánpótló gazda, sajt és vaj (fagyasztva is), natur joghurt, kefir és tejföl kultúra, mascarpone
 
Gyógyszer, kötszer, fájdalom csillapító, higiéniás termékek (szappan, sampon, fogkefe, női havi és borotva, papirok: zsebkendő, WC papir, papirtörlő, fültisztitó, fogselyem, stb.)

Táplálék kiegészítők:
frissen csiráztatott mag (pl. búzamag: 1 jó órára beáztatjuk, két nedves ruha közé vagy szűrőre tesszük letakarva, átjárja a levegő, ne penészedjen. Nyersen és málénak, kásának hamuban sült pogácsának elkészítve )
1 kg C-vitamin / aszkorbinsav E300 (1kg 3-4000 ft között van, eltartható, miért kéne kapszulákért fizetni, hisz ez befőzéshez, teához, tartósitáshoz és hétköznapokban is remek), természetes forrású C-vitaminnal keverve jelentősen nő a hasznosulása a szervezetben, pl. acerola por, melynek harmada természetes C-vitamin, vagy fekete ribirli, csipkebogyó, stb.
D vitamin
K vitamin
folsav
spirulina és chlorella alga por nagy kiszerelésben
szelén, cink, kilós taurin és fehérje por, tejpor, mazsola, multivitamin, vas, gyógynövények, teák -kamilla, kakukkfű, hárs, csipkebogyó, bodza, stb.

áram generátor, akkumlátorok, mágnes motor, házi nap és szélerőmű; világitás
üzemanyag -benzin, dizel, stb. és autámok, hegesztó szerviz
 
védelmi átalakitásokhoz és önellátásra, túlélésre való áttéréshez, berendezkedéshez szükséges alapanyagok, pl, szerszámok, hegesztő, fa, fém alapanyagok, szögesdrót, villanypásztor, stb.

víztisztító (ozmózisos, vagy páralecsapódásos), esővizfelfogó, vízmelegítő - szenes szamovár

Fontos a tárolás: átgondolt, átlátható, tiszta, száraz, bogaraktól, rágcsálóktól elzárt térben, légmentesen lezárva, hűvösben, stb.

Rovar és növény védelem (élelmiszer és ruhamoly, neem olaj és biológiai trágya (EMbió) permetszerek

Eltevéshez szükséges kiegészitők: befőttes üvegek, celofán, szalicil, szkorbinsav (C-vitamin) citromsav, pektin, agar-agar alga, zselatin, stb.

Házilag készithető könnyen lekvár, szörp, különféle zöldség, gyümölcs, de hús és kész étel befőttek is: babgulyás, sült hús zsirárban, töltött káposzta, sólet, vagy hurka, májkrém, akár disznósajt befőtt is! Mi lenne ha nem hűtőt használnánk, hanem ebédre saját házi konzervünket vinnénk, vagy túrára, külföldi utunkra?

Legyen előkészitve minden: ne kelljen mosni, fertőtleniteni, energiát és vizet felhasználni akkor már felhasználni.

 

Legjobb tudomásom szerint a következő eseménysor várható:

Európa szerte polgárháborús állapotok, és iszlám terror kivülről-belülről -akár több tiz, vagy száz milliós nagyságrendben jelenhetnek meg egy hónapon belül Európa szerte, igy becses hazánkban is. Ezt járványok és éhinség követi. Atom fenyegetettség, és a geoenginiering keretében is lehet támadásokra számitani. Bármikor előállhat egy világjárvány, amire hamar szolgálnak oltóanyaggal -mely részint szükséges, részint más anyagokat is tartalmazhat, és a lakosság bizalmát növeli a vezetőkben, akik a béketeremtés útját immáron egy világkormány felállitásában látják egyedül. Ez a már meglévő jogi dokumentumok alapján feltehetően az ENSZ-ből alakul át. Akkor feltehetően nyugalmasabb időszak köszön ránk 3-4 évig, amig kiszilárdul és kiépül a rendszer. Ekkorra a geoengineering és a tudatos természetellens folyamatok, mérgezések is nyilvánvalóvá válnak az emberek számára, megszűnik a fizikai pénz, és egy mérhetetlenül nyomorúságos időszak kezdődik.

Mindezt leirják a katolikus, valóban katolikus források, nem szektás képzelgés, mint hittem: benne van a Bibiliában: Ó- és Újszövetségben, Jelenlsek könyvében. Mivel kijelenthető, hogy a nagy hitehagyás korszakát éljük: azaz a katolikus és keresztény hivek feltehetően döntö többsége, igy papok, püspökök, a tudatos vagy kevéssé tudatosul hitehagyás, aposztázia bűnében él, és ez hamarosan még fokozódni fog! Különösen, hogy ahogy a történelemben nem először, még alig láthatóan egyházszakadás tanúi lehetünk: a világtörténelem legnagyobb egyházsszakadásáé és hitehagyásáé! Ezt a hivek, és a világ kevéssé veszi észre, de hamarosan nyilvánvalóvá lesz. Ahogy a történelemben már vagy harmincszor, most is kiderülhet, hogy ellenpápa ül a trónon, és Bergolio megválasztázsa kánonjogilag érvénytelen volt -több okból is. Erre pápaválasztó biboros könyvében is utal, de számos más forrás is ezt igazolja. Ugyanakkor egy háborús helyzetben kimondani ezt, és az a megbotránkozás, amit ez okoz egy pápahű és hithű katolikus számára, amikor amúgy is keresztényüldözés kezdődik, és alternativát kinálnak egy egyesülő vallással a békéért nagyon látványosan, és szimpatikusan, hatalmas megosztottságot és gyűlöletet szül. hiszen az egyházat Péter védi, és a pokol kapui sem vehetnek erőt rajta , de ugyanakkor irva van, hogy a legfőbb főpap (pápa) helyén ülő, aki a trónt bitorolja, és a legszentebb áldozat bemutatja (eucharisztia), lesz a Hamis Próféta, aki az Anti Krisztussal együtt élve lesznek a tüzes tóba dobva. És nem ér véget a világ, hanem az eucharisztikus Krisztus uralma, a béke korszaka, az Új Pünkösd következik. Bár ezek teológiailag nincsenek kifejtve, mégis tökéletes összhangban van a Bibiliával és a katolikus egyházzal, a pápák, szentek és égi üzenetek tanitásaival. Fatima 100. évfordulója, letelik a 100 év amit a látomásban az ördög kapott, hogy tönkretegye az egyházat -és ime, megért az idő Krisztus dicsőséges visszatérésére -amit hivatalos ördögűzésekkor a gonosz lelkek is kijelentenek Isten nevében parancsolva nekik, mint azt, hogy a pápa a zsebükben van. Csak az nem hisz, aki nem akar, vagy nem ismeri a bizonyitékokat. Még. De nem is én fogok erről bárkit meggyőzni, hanem a Szentlélek, és Krisztus. Tudjuk, hogy mindennek be kell következnie, de ütős, hogy már most, a mi életünkben -amit abszolút nem hittem volna én sem. De elérkezett a határ, amikor vagy hiszek a lehetőségében, vagy semmilyen bizonyiték nem fog meggyőzni már erről, és nem is foglalkozom az egésszel. A családanya gondosságával tehát most igyekszem szerény lehetőségeim szerint felkészülni testben és lélekben, és háztartásban. Biztosan nem fogom a fenti listát hiánytalanul beszerezni én sem, sőt! Nekünk is szűkösek az anyagi forrásaink -de van egy lista, amihez igazodhatunk. És a napi rózsafüzér, a béke, és szeretet, és a mások üdvéért való aggodalom. Viseljünk skapulárét, csodás érmet, Benedek érmet, imádkozzunk, engeszteljünk, épitsük fel a Szent Anna réti templomot mielőbb, hogy kisebb legyen a büntetés! Mindszenty biboros és a pápa is jóváhagyta ezeket az üzeneteket, amik más személy képviseletében mai napig folytatódnak! Nem kérem hogy nekem, de higgyenek ha mindez elkezdődik, és folytatódik pontról pontra az irásokat beteljesitve!

A katolikus egyház és Szűz Mária szerepe az irásokban egyértelműen alá van támasztva, és ezt most fogjuk csak igazán megérteni, és amint elfogadja a világ, vége lesz a megpróbáltatatásoknak.

 

Szűz Mária, világ győzedelmes királynője, csak egy szót szolj isteni Szent Fiadnál, és megmenekül a világ!

Szűz Mária, bűnösök oltalma, menedéke, könyörögj érettünk Szent Fiadnál!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Levél átmásolása - Kérdőív kutatáshoz: spontán vetélés

(Honlap, 2016.03.17 09:57)

Szia!
Bársony Kata vagyok, jelenleg 33 hetes kismama, és először is szeretnék gratulálni a honlapodhoz. A Képmásban olvastam róla, és nagyon sok hasznos és megnyugtató információt olvastam már eddig is, s gondolom így lesz ez a következő hónapokban, években is, amint a kislányom megszületik smile emoticon
Amíg azonban tart a várandósságom, nemcsak a babával vagyok elfoglalva, hanem tanulok is. Jelenleg az ELTE tanácsadó szakpszichológus képzésén vagyok végzős és szakdolgozatot írok, aminek a témája a spontán vetélés krízise és a vallásos megküzdés kapcsolata. Ez elsőre talán kicsit megdöbbentő, hogy miért foglalkozom életem legszebb időszakában ilyen nehéz témával, de hát mi pszichológusok már csak ilyenek vagyunk :)… és egyébként sajnos nagyon sok nőt érint, engem pedig foglalkoztat a téma, hogy azok, akik nem olyan szerencsések, mint pl. én, hogy viszonylag hamar és gond nélkül összejön a baba, hogyan tudnak megbirkózni ezzel a veszteséggel. Olyan nőket keresek, akiknek legalább két éve, az első trimeszterben volt spontán vetélésük. Egy online kérdőív kitöltéséről lenne szó, ami teljesen anonim, természetesen önkéntes is, és nagyjából 20 percet vesz igénybe.
Nagyon nagy segítség lenne, ha a honlapodon/facebook oldaladon közzétennéd az alábbi linket, hogy még több anya kitölthesse a kérdőívet, s így pontosabb képet kaphassak a témáról.
http://online-kerdoiv.com/index/view/hash/d2fbebb7d162b6a1b72fb76bea1b6741/f/30b307447086864d16d92e89f435915b
Segítségedet előre is nagyon köszönöm, és további minden jót kívánok a honlaphoz!
Üdvözlettel: Kata

 

 

Facebook

Elérhetőség

Patrona on Facebook

Látogass el ide:
https://www.facebook.com/Patrona-418478858335910/?fref=ts

Levelezőlista
Statisztika

Most: 3
Összes: 106656
30 nap: 885
24 óra: 25