Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyitóoldal

Üdv!

Az oldalak tartalma folyamatosan frissül, szerkesztés alatt van, de addig is számos fontos dolgot tudsz elérni.

Jó böngészést!

 

 

 Miért kezdtem bele?

Először a magamnak irt jegyzeteket bővitgettem, és Netről könnyebben elértem bárhonnan.

Majd a sok figyelem, tapasztalat, utánajárás az oldalak felkeresésének számán látszódott, hogy mások érdeklődésére is számot tart. És mivel nekem hasonlóan fontos minden magyar anyatársam, és gyermek, az az idő, amit én rászántam a gyermekeim, a családom jóléte érdekében a keresgélésre és próbálkozásokra, szeretném ha lerövidülne más Édesanyáknál, családoknál.

Időkorlátaim miatt nehezen tudom a frissitéseket megoldani, de igyekszem. Balra a menük is bővülnek, és javitom az infókat, idővel egyre dolog akad, amivel kevésbé tudok már egyetérteni. Az élet folyamatosan képez minket, új tapasztalatokat, tudást ad, ezek szellemében próbálom közreadni tömören az általam hasznosnak vélt infókat. Az elavult infókért vagy kezeletlen stilusért elnézést, sajnos sokszor mondatonként tudtam csak menteni a tartalmakat, ezt a tartalom és a szerkesztés is megszenvedi.

Szívből kívánok mindenkinek sok örömet, erőt és kitartást a jóban!

 

Cikkek

Befektetések a jövőre, lehetőségek

2022.05.21

 Pénz inflációja után arannyal, ezüsttel, háborús valutákkal, szükségleti cikkekkel tudunk főleg csereberélni, kereskedni.

Arany: befektetési arany szinarany kisebb helyen elfér nagyobb értéket képvisel, de ha kihozod, kiveszed a csomagból, onnantól a visszavásárlás jelenleg bajos. A törtarany, vagy mástól vett arany ékszer használtan  kedvező lehet. alapanyag ár-értéke : kb 2-3 szorosára emelkedhet 1-2 éves távlatban

Ezüst: normális értéke kb. az arany harmada lenne realitásában, igy várhatóan 20-30-szorosára emelkedhet! Érdemes 1/3 arany, 2/3 ezüstbe fektetni. Pl. kisebb érmék, amiknek az ára a hétköznapi adásvételekhez igazodik, könnyen felismerhető, "ellenőrizhető", beváltható, nem túl nagy a veszteség, ha mégis tévedünk. Hátránya: most nagyon jó áron lehet vásárolni, de súlya van, hova rejtesz el 1-2 kilo ezüstöt, és hogyan menekülsz vele az úton. Vioszont értéknövekedésben még igy is sokkal jobban megéri, mint az arany

 

Kriptovaluták és hasonló digitális és kredit rendszerek: ennek van jövője -sajnos, de ez a rabszolgatartásunk finanszirozása -megérheti ?!?

Bor, olaj, cukor, só, alkohol, kávé, csoki-kakaó, tartós élelmiszerek, kötszerek, gyógyszerek, ruházat, túrafelszerelések, energiahodrozók, gázpalackok stb.

 

Mindég gondoljunk az elrejtésre, tárolásra, és a károk elkerülésére.

 

Tipp: télikert. Vizforrás.

Tudjátok, hogy halt meg 5 millió ukrán egy pár hónap alatt?!?

Elvettek tőlük mindent, nem engedték őket kereskedni, és egy tél alatt éhen haltak.

Ergo: ha elveszik, amid van, tudj magadnak akár télen is termeelni annyit, amivel ellehetsz.

Módja: Mélyitett, ill. pl. oivcével összenyitott télikert.

Kb jó másfél méter mélyen fagyhatár alá telepitett fóliasátor, télikert számára:

1: minimális fűtés, talán anélkül is elvan télen.

2: Jobb a vizgazdálkodása: a környéken a viz a mélyebb rétegekbe szivárog a felszinről -itt mindég nedvesebb, kevésbé aszályosabb lehet. -de: védd az áradástól!

3: Nyáron a hőségben, kánikulában nemcsak a viz, nedvesség, de a hősokk és napégés ellen is véd!

4: tegyél a tetejére a fólia mellett jégvédő hálót: én betonrácsot tennék szúnyoghálóval: ez árnyékol pluszban, véd nemcsak a jégesőtől, de a kártevőktől, és károkozó emberektől is egy szintig

5: gondoskodj vizről, öntözésről: én izzadó/csepegtető csövet és mulcsot javasolnék, ha nem tudsz mindég a kertben lenni: fólia takarásokat, ill. kis öntöző medence kilakitását, kút.

6: áram nélküli verzióban gondolkodja, de jót tehet egy kis plusz nappótló égő és fűtésrásegités...

7: szellőztetésről gondoskodj, páratartalom, szellőzés. Égetnivló, tüzelő melegités kivezetése, felhasználása

...

Több posztban irtam miket érdemes beszerezni, most nem másolnám ide. Sose légy biztos semmiben, hogy kapsz bármit: energiahordozót, ételt, szükségleti cikkeket -most szerezd be amit csak lehet, ha nem megy, bizd Istenre magadat!

 

Növénykultúra: gyorsan termő, hideget jól biró növényeket keress! Pl. folytonérő eper, málna, hagyma, saláta, uborka-cukkini, és paradizsom -paradicsomból is van olyan fajta, ami 5-10 évig is életképes, nem kell mindég újra ültetni, csak kevés ismeretünk van, mert eddig nem volt érdemes ezeket a fajtákat igy kihasználni idehaza... Krumpli. Olajos magvakból pl földimogyoró?

 

Tojás: fürjtartásból még bérházi körülmények közt is sikeres lehetsz!

huzattól óvd, a jó körülményeket, , jó hőmérsékletet, eledelt és fényt meghálálják, füvet, és csak bizonyos rovarokat...

 

eszközök legyenek a kertműveléshez: ásó kapa kasza és vetőmagok!!!

 

 

Ne felejtsd: "ha az idő nem rövidülne meg, minden test elpusztulna". Tehát mindenféle katasztrófa lesz, de nem lesz teljesen lehetetlen életben maradni, és végül lesznek páran, akik túlélik, és megélik Krisztus második visszajövetelét itt, ezen a földön, amikor újáteremti! Fontos, hogy páran életben maradjunk itt, a földön is., DE nem minden áron. Nem mindenkit ugyanarra hiv. Ha nem adakozol, pedig tehetnéd, vagy ha nincs semmid, és nem is tudsz bozni Istenben, aki gondoskodik, akkor minek ez az egész?!?

 

Istennel járj, használad a Szived, és az eszed!

 

 

Mitől vagyunk "lisztérzékenyek"? Milyen pékárut ehetünk, válasszunk

2020.02.28

 glutén érzékenység, cöliákia / coeliakia, étel intolerancia, hisztamin intolerancia, genetikai liszt érzékenység, etc.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 0

Felkészülés váratlan, várt eseményekre: járványra, háborúra, az utolsó időkre

2018.12.10

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 0

Linkajánló -forráslista

2017.07.17

 

Nyitott idők -röviden

2017.05.25

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 0

Bölcső, kiságy, pelenkázó

2016.04.07

 Milyen legyen a bölcső, kiságy, pelenkázó?

 

Sajtó

2016.03.17

 

CSOK építkezés, felújítás babát várva, babáknak

2016.02.19

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 0

Abortusz: ember-e vagy sem?

2016.01.23

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nyitóoldal | Hozzászólások: 0

Ünnepi készülődések

2016.01.01

Szükségünk van várakozásra, készületre, ünneplésre. De hogyan lehet ezt csendesen, örömmel, békével, messze a kapkodástól az utolsó hajrájában

 


 

 

Facebook

Elérhetőség

Patrona on Facebook

Látogass el ide:
https://www.facebook.com/Patrona-418478858335910/?fref=ts

Levelezőlista
Statisztika

Most: 1
Összes: 106534
30 nap: 886
24 óra: 24