Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


koronavírus és más járványos megbetegedések - hogyan védekezzünk? extra infók járványos betegségek elkerüléséhez

 Bár jelenleg még elmarad a helyzet súlyossága attól, amennyit a média konkrétan foglalkozik vele, okunk van azt hinni, hogy a helyzet súlyosbodni fog -itt nem kimondottan csak a koronavírusra gondolnak, hanem más veszélyes kórokozók által komoly járványok terjedhetnek el a közeljövőben világszerte.

Ennek az esélye számos okból növekszik, például:

a sugárterhelés növekedése (2 G + 3 G + 4G + 5G, mikro, indukció, HAARP, egyebek összeadódnak, az új technikák megjelenésével tapasztalható változások, pl, az 5G tornyok körül újabban egészséges madarak százai potyognak az égből, pusztulnak a méhek, ha egy új tornyot felállítanak...) immunszupresszív hatása, gyakorlatilag olyan helyzetet idéz elő, ami kedvez akár új, agresszívebb megbetegedéseknek sejt szintű változásokkal az emberben és akár új kórokozók kialakulásának,

az élelmiszerek és az emberek táplálkozása (még az amúgy bio és drága élelmiszereket fogyasztók körében is) az elmúlt években olyan minőségi esést mutat, ami kezd egyre erősebb hasonlóságot mutatni a háborúk után kiéhezett lakossággal,

és a levegő szennyeződés, ami miatt legyengült tüdő, kötőszövetek, nyálkahártya szintén hajlamosít a fertőzésekre és azok súlyosabb lefolyására,

higiénia -pl. a piacon, ahol kipattant ez a helyzet, mondhatnók, középkori állapotok vannak, ezt most nem ecsetelném, és azt sem, hogy több helyen Magyarországon se különb a helyzet, márpedig nem elég, ha csak egyes ember tartja magát a higiéniás szabályokhoz közösségi tereken.

Összességében mindenképp érdemes tehát felkészülnünk!

Mire, mivel?

1: élelmiszertartalékolással, és jó élelmiszerek fogyasztásával

Egy piacról indult ki most is, ahogy régóta járványok terjedésének melegágyai. Az élelmiszerek beszerzése veszély forrása lehet, s ilyen helyzetben a készletek is elapadhatnak, jelentősen megnőhet az áruk, etc. Ha munkába kell is járnunk, a legközelebb emberekhez jellemzően mégis -tartalék élelem hiányába-n vásárlás közben kerülünk.

Megfontolandó minimum 3 heti, de inkább 3 havi élelem tartalékolása -illetve aki teheti, követheti a régiek bölcs előrelátását, és 1-2 évi alapélelmiszerek spajzolásával is felkészülhet! Látjuk, mi volt Kínában? Rögtön kiürültek a boltok, a piac, élelmiszerhiány alakult ki! Mivel az időjárási szélsőségek,a termésbiztonság, tűzvész, árvíz, szél, jég, és egyéb társadalmi változások is indokolják, aki ahogy teheti, minél többet minél szélesebb körben megfelelően raktározva tartalékoljok!!!

Élelmiszer, higiéniai, egészségügyi cikkek. Lehetőleg légmentesen tárolva (árvíz, egér, moly...).

2: szervezetünk felerősítésével:

Magas D-vitamin szint esetén nem aktivizálósnak szervezetünkben a kórokozók! Szinte minden járvány esetél feltételezhető, hogy az alultápláltság és a rossz higiénia mellett vezető ok volt az alacsony D-vitamin jelenléte a szervezetben. Ilyen időszakban napi 4 000 NE D3-vitamin bevitele kívánatos!

Számos cikk közöl kutatásokat és statisztikákat ennek hatékonyságáról: pl.: a Semmelweis egyetem egyik kutatására hivatkozva írták, hogy 80%-kal csökkentette a magas dózisú D-vitamin a megbetegedéseket, másutt ezeknél a gyógyulásnál is kevesebb szövődménnyel járt! (Ezzel szemben volt olyan év, ahol az oltás csupán 1%-ban volt igazolhatóan hatékony.)

Természetes formájában egyes halak májában pl. tőkehalmáj fordul elő. Mivela környezeti tényezők hatására a meglévő D-vitamin is lebomlik, ezért az elmúlt évek változásai után különös gondot kell a kívülről való bőséges pótlás bevitelére fordítanunk!

Ár-érték-hatóanyag szempontjából jelenleg a legkedvezőbbnek a Vita-D Forte D-vitaminját találom -ár keresőbe beírjuk a termék nevét, ott magas, 1-2 csepp 2000-4000 NE hatóanyagtartalommal 270 napi adag!, feltehetően nem szintetikus és jó gyártótól megfelelő minőségnek tűnik kb 1800,- ft körüli áron mozog.

C-vitamin

 A szervezet ellenállóképességét régóta tudjuk milyen kedvező módon befolyásolja.

L-aszkorbinsavat egy családnak évre elég mennyiségben beszerezhetünk, pl. negyed kilós kiszerelésben 800,- ft-tól elérhető az árukereső szerint. Ez kevesebb, mint egy olcsóbb havi adag tablettában 1 főre.

Ezeknek ugyan rosszabb a felszívódása, kevesebb és rövidebb ideig szívódik fel, de természetes C-vitaminnal és flavonoidokkal együtt fogyasztva megnő a felszívódás ideje és hasznosulása is! Ilyen pl. a szőlőmag, a homoktövis, és az acerola, ill pl. fekete ribizli szörppel elkeverve. A háztartásban befőzéshez, kelesztett és kevert tészták sütéséhez, citrompótlónak és sok egyéb célra is hasznosítható az aszkorbinsav.

 

A-vitamin / karotin : a nyálkahártyák védelmére ill. sok répa, sütőtök, édesburgonya, alga

B-vitamin komplex folát (jobban felszívódó folsav) tartalommal pl. Flavin7, YiYa termék

E-vitamin komplex (pipettás üvegcsékbe szokott lenni, de jó minőségú hidegen sajtolt olajakkal kiváltható készítmény, pl.  kukoricacsíra, búzacsíra, kendermag, máriatövismag olaj, esetleg oliva. Eddig a legjobb terméknek a YiYa 8 komponenst tartalmazó terméké tűnik.

Humin- és fulvosavak pl. Huminiqum, Herbafulvo, Humet-R, más néven shilajit, mumijó

Ezek a készítmények sokrétűen hatnak és igazi elixírek! Már a vékonybélben képesek a kis molekulákat kelát kötésben átjuttatni, így a felszívódás is kiemelkedő-minden hasznos ásványi anyag is megvan bennük, a huminsavak segítenek kiüríteni a mérgeket is, a sugárzások ellen is jó hatásal vannak, és a fertőzések elkerülésére, az azokból való kigyógyulásra is kiemelkedő hatékonyságuk! Érdemes hosszabban is foglalkozni velük, pl. meghallgatni Mester Károly előadásait, vagy azt a sok jót, amit leírnak.

 

Ásványi anyagok: parajdi só a humin- fulvo savak és algák mellett amit külön érdemes lehet pótolni, az elsősorban a szelén és a cink. A barna alg tabletták jellemzően sztandardizált jódot tartalmaznak, ezért ezek külön betiele nem tanácsolt, ha mégis, kék jód csepp formában úgy tudom szintén optimálisan szívódik fel.

 

Algák: chlorella, spirulina, barna alga

Azon túl, hogy tökéletes sejtközi! tápanyag, fehérje, esszenciális aminosav, vitamin és ásványi anyag forrás, olyan sokrétűen képes védeni a szervezetünket, mint kevés más élelem. Véd a sugárzások, a nehézsfém terhelés ellen is, és a szervezetünkét támogatja , hogy megbírkozzon a kórokozókkal

 

flavonoidok, poliszacharidok béta-glükán

Kiemelném a szőlő (mag és héj) mikroőrleményt, ami nagy arányban tartalmaz resveratolt, astaxantint,  rutint/rutaszkorbint, quercetint és más flavonoidokat. 500 g már 1200 ft-tól van, de pl. a Bock 125 g-nál kiírja, milyen hatóíanyagtartalma van, és a 2300 ft körüli ár a kapszulás teermékeknek még mindig csekély töredéke. 

A gyógygombák tartalmaznak többek közt hasznos immunrendszer erősítőket, lehet szárított por formájába kapni, amit akár fűszernek is használhatunk levesek, sültek ízesítésénél: pl. ganoderma / reishi por 125 g 2500 ft körüli áron már elérhető (Organiqa, Naturmind), vagy kivonatok (pl. Varga gyógygombák, YiYa 7 gomba)

 fertőtlenítők, kórokozó ellen:

belsőleg: ezüst kolloid, propolisz, grapefruit mag kivonat, manuka méz, készítmény pl. Erba Vita Fitotree, fulvo- és huminsavak, aktív szén, kovaföld

bőrre 70%-os alkohol, jód tartalmú szer, én a gyerekeknél alkoholos propoliszt használok.

háztartás, ruhák, felületek:  nagy nyomású gőz, etilén oxid

levegő: légtisztítók, illóolajok, pl. levendula, tfenyő, cédrus, eafaolaj, neem olaj (büdös) etc. Ezeket lehet szájmaszkra, ruhára, kesztyűre is csepegtetni, nem utolsó sorban kedvderítő :)

3. a tüdő védelme, szájmaszk

Szájmaszkkal inkább másokat védhetünk a vírusoktól, mint magunkat, de a légszennyezés legalább ilyen fontos szempont, mert ha a nyálkahártya és a tüdő erős, egészséges, és a légszennyezettség is kevésbé terheli, betegíti meg, hatalmas előnnyel indulunk egy fertőzés esetén!

Most a koronavírus van előtérben, ahonnan kiindult, iszonyú a légszennyezés, és hazánkban is kezd azzá válni, különösen gyárak és nagy városok közelében.  Bár van, amikor túra közben eldugott, csupa erdős vidékeken sincs már kedve levegőt venni az embernek.

A tüdő és a nyálkahártyák megerősítése elsődleges védelmi vonal!

szájmaszk

 

Mit tudni eddig a koronavírusról? Hogy azonos szekvenciája vabn pl. az AIDS-el, és sok-sok jelutal rá, hogy nem természetes módon alakult ki, és sok egyebet is elhallgatnak, az a helyszíni videókból és körülményekből is látszik. Oltást 2 órán belül! csináltak rá -én javaslom e tekintetben a bizalmatlanságot és az erős odafigyelést a fejleményekre!

 

 Bevásárlólista:

szénhidrátok-fehérjék- zsír és folyadék

-tésztafélék (durum tojásmentes már 400 ft alatt is van  minőség), rizs, gabona, krumpli, lisztek, dara

-hús és hal konzervek, sajtok (fagyasztóba is), tejföl, joghurt, borsófehérje, hüvelyesk, olajos magvak, mák, quinoa

öntetek, fűszerek -pl. paradicsom, ételeket változatosan, ízesen készíthessünk!

Tipp: frissminőségi  tojásról gondoskohatunk magunknak otthonunkban is! Akár házpn belül is tartható hasznos kedvencünk napi 1 tojással is megörvendeztethet! Tisztán, szalmonellamentesen tartható, akár nyersen is fogyasztható!

italok-teák

Minimum 1-1 nagy tasak chlorella, spirulnia és barna alga, Huminiqum, Herbafulvo és szőlő őrlemény, C és D vitamin  az eddig zokásoson felül!

bővebb lista:

 

1 főre - 1 családra + a családi körnek, szeretteknek, szomszédoknak
 
25 kg - 300 kg -500 kg liszt
10 kg - 50 kg - 100 kg búza, árpa, gabona mag (tiszta, hántolt)
30 kg - 300 kg - 500 kg termény: gabona, kukorica, napraforgó takarmány tyúk, fürj tartáshoz (fürjet akár lakásban is, háziállatnak -egészséges, és friss tojás akár a bérházban ; falra szerelhető kis ketrecben minimális helyigénnyel akár 60 db is elfér, megfelelő körülmények közt naponta tojik).zz
20 kg - 51 kg - 100 kg cukor
2 kg -kg - 10 kg tiszta, valódi só
10 -50 - 100 kg hagyma
20 - 70 - 120 kg krumpli
5 - 20 - 30 kg bab
zöldségek: répák, zeller, retek, cékla, stb
gyümölcsök: alma, körte, stb.

fűszerek: izt adnak az ételnek, jobb közérzethez és egészséghez segitenek, betegség esetén is fontosak:
paprika, bors, köménymag, kurkuma, római kömény, curry, gyömbér, nigella mag
medve- vörös- fokhagyma por, snidling, petrezselyem, lestyán, zeller, kapor, turbolya, kakukkfű, rozmaring, oregáno, majoranna, bazsalikom, száritott gomba (fafül), mustármag,
fahéj, szerecsendió, vanilia (kivonat), citromhéj (kivonat) kardamom, szegfűszeg, ánics, csillagánizs, stevia / jázminpakóca / édesfű
Ezekből is lehet kg-os kiszerelésűeket is választani.
 
 
 konzervek:
3x 10 - 50 - 100 halkonzerv ; húskonzerv, májkrém ; kukorica, borsó, zöldbab, stb.
25 - 100- 150 gyümölcs lekvár, befőtt (szilva, barack, piros gyümölcsű lekvár, almapüré, kompót, stb.)
5 - 30 - 50 liter szörp
Italok : teafüvek, csipkebogyó, kamilla,  citromlé, citromkivonat, vaniliakivonat, kakaó, maláta, cikória, Karamalcz, kávé, stb.
15 - 70 -100 üveg savanyúság (uborka, csalamádé, cékla, káposzta, stb.)
3 - 10 - 15 liter ecet
1 - 3 - 5 kg citromsav
5- 30 - 50 kg mosószer: nátrium-perkarbonát, mosószóda, mosószappan és pora, citromsav, bórax, szódabikarbóna, mosódió, és a kedvenc mosószer, mosóparfüm, illóolaj, öblítő ; hamu lúg azaz sima égetett fa hamuja vízzel összeérlelve, leszűrt vizet használjuk fel; gesztenye gubacs.
Ha nincs szennyvízhálózat, a bio, természetes megoldást érdemes használni ezért is!
hüvelyesek, lencse, mák, dió, árpa, gríz, zsemlemorzsa, chia, len, szezám, stb.
1 zsírosbödön zsírral
5 - 25 - 40 liter olaj (kókuszzsír -ez leszűrve sütésnél újrahasználható, napraforgó -ez mécseshez, világitáshoz is fogyhat, oliva)
fényforrások: elemlámpa+elem, szolár, gyertya, petróleum lámpa, napraforgóolaj kanóccal, stb.
tiszta víz és tárolására alkalmas edények, flakonok
önvédelmi fegyverek: ima, gázspray, bot, kés, íj, csúzli, koktél, gázálarc, maszk, stb.
2 évre való tűzifa, fűtés, főzés -esetleg mini házi kandalló etilalkohollal, gázpalack, sparhelt, stb.
takaró, hálózsák, és olyan téli ruha, ami fűtés nélküli lakásban, bérházakban is segít átvészelni a mínusz 20 fokokat!
túrafelszerelés, túlélő készlet, cipő, csizma
 20 -50-100 kg méz
gomba, házi gombatelep (főleg télre, mikor nem köpik be, nem kukacosodik)
kovász, élesztő, sütőpor, szódabikarbóna
daráló
házi konyhakert (fűszerek, gyümölcsök, hagyma, eper, bogyósok akár beltérre is, függőfalra, függőkaspóra, balkonra, télre-nyárra) és levegőtisztító növények szmogriadók, rossz időjárás, betegség idejére is.

alkoholok: bor, pálinka, rum ezek fertőtlenítőszerek, hangulatjavítók, és cserélni lehet más szükséges dolgokra -ezért hordónyival is jöhet belőlük.
Élvezeti cikkek: kávé, cigi - cserére szintén hasznos, csokoládé
CSere értékcikk pl. arany
Vetőmagok
Állateleség
Mirelit áruk
Tejtermékek: tejpor, süritett tej, tejszin, tartós tej vagy tej utánpótló gazda, sajt és vaj (fagyasztva is), natur joghurt, kefir és tejföl kultúra
 
Gyógyszer, kötszer, fájdalom csillapító, higiéniás termékek (szappan, sampon, fogkefe, női havi és borotva, papirok: zsebkendő, WC papir, papirtörlő, fültisztitó, fogselyem, stb.)
Gyerekeknek, babáknak pelenka (mosható), törtlőkendő, játékok, ruhaneműk, stb.

Táplálék kiegészítők:
frissen csiráztatott mag (pl. búzamag: 1 jó órára beáztatjuk, két nedves ruha közé vagy szűrőre tesszük letakarva, átjárja a levegő, ne penészedjen. Nyersen és málénak, kásának hamuban sült pogácsának elkészítve )
1 kg C-vitamin / aszkorbinsav E300 (1kg 3-4000 ft között van, eltartható, miért kéne kapszulákért fizetni, hisz ez befőzéshez, teához, tartósitáshoz és hétköznapokban is remek), természetes forrású C-vitaminnal keverve jelentősen nő a hasznosulása a szervezetben, pl. acerola por, melynek harmada természetes C-vitamin, vagy fekete ribirli, csipkebogyó, stb.
D vitamin
K vitamin
folsav
spirulina és chlorella alga por kilós kiszerelésben
szelén, cink, kilós taurin és fehérje por, tejpor, mazsola, multivitamin, vas, gyógynövények, teák -kamilla, kakukkfű, hárs, csipkebogyó, bodza, stb.

áram generátor, akkumlátorok, mágnes motor, házi nap és szélerőmű; világitás
üzemanyag -benzin, dizel, stb. és autámok, hegesztó szerviz
 
védelmi átalakitásokhoz és önellátásra való áttéréshez szükséges alapanyagok, pl, szerszámok, hegesztő, fa, fém alapanyagok, szögesdrót, villanypásztor, stb.

víztisztító (ozmózisos, vagy páralecsapódásos), esővizfelfogó, vízmelegítő - szenes szamovár

Fontos a tárolás: átgondolt, átlátható, tiszta, száraz, bogaraktól, rágcsálóktól elzárt térben, légmentesen lezárva, hűvösben, stb.

Rovar és növény védelem (élelmiszer és ruhamoly, neem olaj és biológiai trágya (EMbió) permetszerek

Eltevéshez szükséges kiegészitők: befőttes üvegek, celofán, szalicil, szkorbinsav (C-vitamin) citromsav, pektin, agar-agar alga, zselatin, stb.

Házilag készithető könnyen lekvár, szörp, különféle zöldség, gyümölcs, de hús és kész étel befőttek is: babgulyás, sült hús zsirárban, töltött káposzta, sólet, vagy hurka, májkrém, akár disznósajt befőtt is! Mi lenne ha nem hűtőt használnánk, hanem ebédre saját házi konzervünket vinnénk, vagy túrára, külföldi utunkra?

Legyen előkészitve minden: ne kelljen mosni, fertőtleniteni, energiát és vizet felhasználni akkor már felhasználni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Patrona on Facebook

Látogass el ide:
https://www.facebook.com/Patrona-418478858335910/?fref=ts

Levelezőlista
Statisztika

Most: 2
Összes: 68731
30 nap: 1681
24 óra: 63