Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egészségünkért összefoglaló -mit tehetünk mi, vitaminok, ásványok, gyógynövények bevitelével

Mi tehetünk a gyermekeink, családunk egészséért?

 

A leginkább megalapozottan, legtöbbet ajánlott kivülről bevihető szerek eddigi tapasztalataim szerint:

Alapként ajánlanám: D-vitamin + algák + humin és fulvosavak, folát, szelén, flavonoidok pl Ruta-C, s ezeket időnként kiegésziteni a többi megjelölttel az aktuális állapotnak, körülményeknek megfelelően.

D vitamin

a tanulmányok értelmében magasabb dózisban: gyerekeknél kb. 1000-3000 NE, felnőtteknél kb. 2000-4000 NE, akár 80-90%-kal csökkentheti a megfázás és egyéb megbetegedések kialakulását! Egyes kórokozók, pl. járványok kialakulása esetében, alacsony Dvitamin hiány esetén tudnak aktivizálódni, ekkor betegitenek csak meg. Oltások esetén is javasolt ezzel védekezni: előtte, utána magas dózisban legalább egy hétig érdemes alkalmazni!! Igazából nem annyira vitamin, mint hormon, és rendkivül széles a hatása, a mai életmód mellett pedig gyakorlatilag majd mindenki jelentős hiányától szenved. Természetes forrása a halmáj (pl. csuka, tőkehalmáj saját olajában), és a magas dózisra azért is van szükség, mert számos dolog miatt nem szivódik fel, nem aktivizálódik ez az "előhormon".

Folsav

igazából folát formában kellene bevinni ezt a B vitamint, fajtát amit lehet B-komlex-szel egybe is szedni. Szintén összetett immunrendszerre és teljes szervezetre kiható előnyös tulajdonságai vannak ami a jelenlegi környzetei hatások mellett kiemelt jelentőségű egészségünk megőrzése végett! Amerikában a liszttbe keverték, és feltehetően ennek köszönhetően csökkent számos betegség.  Kismamáknak sem véletlenül ajánlják magas dózisban.

magcsira, csiranövények: egészen más az összetőtételük, izük is jobb, régen a málék alapanyaga, olcsó és csodás! Magas a folsav tartalma, ami a vegetáriánusok étrendjéből hiányzik, az ezekkel fedezhető. Méregtelenit! Széles a hatása. Gluténérzékenység esetén is máshogy működik. A pár centis füvet az állatok sem eszik. Általában 3-5 napos csirákat, sötétből és fényhatással fogyasztunk.A magot védő anyagok, amik a lisztekbe bekerülnek de csirzás és ezáltal felszivódás gátlók, lebomlanak. A hamuban sült pogácsa anno ezzel is készült. A hosszú kézi megmunkálással és kovásszal a fehérjeláncok is megszakadtak, ezáltal a gluténérzékenység is nehezebben alakulhatott ki, ill. ma is könnyebben fogyaszthatnák, mint a modern technológiákkal, adalékanyagokkal "előállitott" pékárukat. Búzacsira olaj. Ugyanakkor tanulmányozást igényel a csiráztatás módja, mert: 1.) könnyen penészedésnek indulhat, ill. ha beteg a gabona, méreganyag szaporodhat fel a csiráztatás folyamán 2.) a csira olyan anyagot tartalmazhat, ami bizonyos betegségek előidézésében nagy szerepet játszhat. Ennek elkerüléséért a csiráztatás módját, idejét körültekintően válasszuk meg!

alga: spirlina, chlorella, barna moszat, vörös alga, sea kelp -a bükki füvesembert, Gyuri bácsit idézve: minden külföldi gyógynövény helyettesithető magyarral, egyedül ez nem! Ez olyan sokrétű, annyi mindent olyan könnyen felszivódó formában tartalmaz, amihez nincs hasonló! Emellett széleskörűen méregtelenit, és a káros sugárzások ellen is erősen hat -pl jód tartalmánál fogva is! Az atomtámadáskor állitólag azért csak ennyien haltak és azért csak ennyire betegedtek meg, mert algát ettek az ott élők... A mai napok kihivásaihoz ez tökéletesen illő, nagy fehérje, aminosav és egyéb tartalmú növény! Kalcium korall és idősebbeknek zöld kagylóval.

Gyakorlatilag: csak ezeket használva nagymértékben helyettesithető a legtöbb multivitaminos és egyéb általános kapszula! Emellett elég lehet Folso és huminsavakat, D-vitamint fogyasztani egészséges, jól táplálkozó embernek -néha ezt kiegésztve igény szerint pl. a felsoroltakkal. Finom ételnek is elkészithető -de a mi izlésünk esetén csak kisebb mennyiségben. Napi javasolt adag fokozatos növeléssel és elhagyással 10 g feletti töbször elosztva napjában. Mivel a méregtelenitéssel a véráramba kerülnek a "kidolgozott
" méreganyagok", ezért kell fokozatosan növelni ill elhagyni a mennyiségét, mert nagy mértékben hirtelen rossz közérzetet okozhat....
 

Humin és fulvosavak, pl. Herbafulvo, Huminiqum, shilajit, múmijó, etc.

természetes antibiotikum többek között, a többit kérem olvassák el külön a termékajánlásoknál pl. nagyon sokrétű segitség, elektrolit háztartás szempontjából is!

Régen a természetes vizeinkben, a talajban, ételeinkben is jelen voltak, ma kivonódtak a tápanyagainkból, kiszűrik az ivóvizeinkből... a felszivódást segiti -már a vékonybélben elkezd felszivódni, igy emésztési, bőr problémák és sok egyéb esetben nyer hatalmas jelentőséget komoly betegségek kezelésében, megelőzésében! Porból lettél, porrá leszel... szükségünk van a föld eme egyik legjelentősebb anyagára!

flavonoidok -rutascorbin, citrus bioflavonoidok, quercerin, orotsav,  Flavin cseppek, Ruta-C, csipkebogyó, stb. ill. antociánok (1 kg-os vörösszőlő sűritménnyel 3400,- ft)

mikrorostok

Sók : Parajdi, Holt-tengeri, vagy Himalaya só

A parajdi pontosan az emberi testben jelenl levő arányban tartalmazza az árványi anyagokat és nyomelemeket! A Holt tengeri sóban van a legnagyobb koncentrációban ezen anyagok a sók között.

Következésképpen drága ásványianyag és egyéb tabletták helyett az étkezésünkbe ezen sókat használva kiválthatók! És ne feledjünk el még valamit: a bolti sónak lehet csak 30-40%-a az 'igazi' só, a többi a szervezetre káros anyag is lehet. Betartva az előrásokat a só mennyyiségi ajánlásáról, ha a bolti sókat vesszük figyelemebe, akkor jócskán, akár kevesebb, mint fele annyi sót viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyire szükségünk van egészségünk megőrzéséhez! Igy vagy gyógyszertári sóval helyettesitjük a bolti sót, vagy természetesen használjuk a természetes sókat, és átértékeljük, hogy milyen és mennyi sóra van szüksége a szervezetünknek, a gyermekekének, és valóban lehet-e káros az egészséges összetételű só akár nagyobb mennyiségben -pl. nyáron izzadáskor, betegség idején.... Nekem alacsonyabb sófelhasználás mellett a gyermekeim a kezükből nyalták a sót, iszonyatos mennyiségben, mikor rájöttek, mi van benne... ez felhivta a figyelmem a problémára: nem szabad lecsökkenteni a só mennyiségét, csupán hasznos sókat, jó minőségű, összetételűeket kell használnunk.

A Himalaya só eredetéről' viták folynak, merthogy az eredeti sóbányákból állitólag annyi só kerül ki, mint ami a magyarországi piacokra se lenne elég... Tehát az eredete kétséges. A rózsaszin só dekorativ, és magasabb a vas tartalma.

Gyógyszertár, 99%-os só is elérhető Netről már kb 300 ft-os kilónkénti ártól, régen ez az ár negyed kilónál is elérhette a több ezres (kb 3000 ft -os) árat is.

 

Felszivódás: a gyors és legeljesebb felszivódásért a nyelv alatti tabletták, szájspray-k, porok, olajok szájban tartásával, tabletták szétrágásával tehetünk. A véráramba leggyorsabban és legkönnyebben a nyelv alatti résszel érintkező anyagok kerülnek, ezért injekció hiányában pl. a szivgyógyszereknél is ezt a formát választják a leggyorsabb hatás eléréséért.Ezen túl technológiák állnak még rendelkezésre, vagy pl. mint a fulvosavaknál: hogy már a vékonybélben elkezdődik a felszivódás. Gyerekeknél gondot is okoz a tabletta: formája, mérete, keménysége vagy épp ize s mennyisége miatt gyakorlatilag a bevitelük komoly gondot okozhat. Megoldás: szájspray, nyelv alatti por, gélkapszula (főleg olajaknál, mint halolaj, nigella, vagy épp A-D-E vitaminok, ezeket mi "aranybogyóknak" hivjuk, hogy tetszetősebb névvel könnyebben bevegyék, és mivel puha, nem akad meg a torkon!), gumicukor (rossz izű, savas alapanyagoknál elveszi a kellemetlenség érzést), rágótabletta (izesitett, aromákkal és cukrokkal szokták igy elnyomni a kellemetlen mellékizeket), vagy éppen élelmiszerekhez adagolva. Pipettából közvetlenül szájba is szoktuk csepegtetni pl. az A-D-E komplex vitaminokat, de az ételekbe-italokba is belekeverjük a cseppeket, porokat, egyebet. Pl. banános-algás turmix vagy palacsinta nagy siker nálunk, és abba még sok minden mást is belecsempészek -fehérje, aminosav, taurin, glutamin, ligetszépe-, len-, máriatövis olajok, etc. Izérzékelés: egy gyógynövény a gymnema állitólag elzsibbasztja a nyelv izlelőbimbóit, ezzel is segit pl. a diétázóknak, de lehet segitené a gyerekeket is hogy be birják venni mindazt, amit szükségesnek itélünk számukra :)

Természetes forrásból igyekezzünk bevinni a vitaminokat és egyéb anyagokat, mert a gyengébb, laboratóriumokban előállitott tabletták akár tabletta formájában hagyhatják el testünket -mindenfajta felszivódás nélkül!

kiemelt vitaminok, ásványi anyagok:

Szelén: az immunrendszert támogatja, széleskörűen fejti ki hatást

Cink: immunrendszer

B-komplex: az idegek, a jó étvágy, a bőr -érzékeny, kiütéses, atópiás bőrre pl. a pantoténsav, ami a B5 vitamin stabil formájú provitaminja, elővitamin, de a garat egészségére is megfázásos időszakban ugyanigy hat, mandulakivétel után is ezt szedetik pl, ill. a folsav, folát is ide tartozik. Felnőtt adag akár napi 50 mg a B1, 2, 3, 5, 7, 8, 12 vitaminokból

E-komplex: Az E vitamin hosszabb aránytalan adagolása akár mérgezéses tünetekkel járhat, ezért természetes alfa-béta-gamma formában, mint az Omega 3-6-9 zsirsavaknál, megfelelő arányban kell bevinni. Segiti a májat, méregtelenitést, a bőrt.

C-vitamint kilós kiszerelésbe is lehet kapni annyiért, mint néhány kapszulát. Rosszabb a felszivódása, sav, de megfelelő táplálékokkal, gyümölcsökkel, ivólével bevive, pl. csipkebogyó, homoktövis, etc. együtt a felszivódása jelentősen javul, igy kompenzálva olcsón többet elérhetünk. Napi beviteli javaslat 1g-tól kezdődig felnőtteknél (Szentgyörgyi Albert), nyári befőzéshez, tartósitáshoz, teába citrompótlónak is használhatjuk! Rutascorbin, flavonoidok.

Vas: az anyatejből kiválóan felszivódik (80%), kelát formában is egész jól, de 2-4%-ban egy átlagos gyengébb akár gyógyszertári készitményből, jelentős szorulást okozva. Tehát ez felszivódási probléma kérdése is. Klorofil tartalmú ételekkel, aszalt szilva-szilvalekárral, algával, fafülgombával, jujuba gyümölccsel kicsit odafigyelve bevihetjük az alapot, fulvosavakkal könnyebben fel is szivódik, természetes szerves formában ill. kelátkötésben már a vékonybélből...

Magnézium: ha túl sok mindent viszünk be belülről, ezt krémben vagy fürdővizben is "magunkhoz vehetjük", felszivhatja a bőrünk ;)

Egyéb:

kókuszviz: kitűnően rehidratál, nyáron vagy betegség idején, gyakorlatilag az infúzióval azonos összetételű, hatásában megegyezik, és használták is intravénásan a zöld kókuszdió nedvét, mely csiramentes, az egyik legkitünőbb tejpótló ami már csecsemőknek is adtak, de pl. a magzatviz csökkent mennyiségére is ajánlják. Elektrolit egyensúlyunk miatt is fontos, ami alapból is sok támadás ér, és nemcsak közvetlen hatásai egészégkárositóak.

arginin, glutamin, taurin, NO,U vitamin / S-metil metionin, és lecitin (pl. napraforgóból), béta-glükán

zsirok, olajok:

szűz kókuszolaj, lenmag(csira), és csiraolajok (pl. kukorica és búzacsira! olaj), oliva olaj, hidegen sajtolt napraforgó olaj (400 ft/l -től), hal, ligetszépe, nigellamag olaj, állati zsirok (házi mangalica, kacsa-liba zsir), szőlőmag olaj!

omega 3-6-9 zsirsavak megfelelő arányban bevitele:

omega 3 a lenmag(csira) ill. a halolajok a leggazdagabb forrásai -hiperaktivitás, agyi funkciók (az agyvelőt alkotó zsir), ill a bőrtünetek

omega 6 -napraforgóval túlzott a bevitele. DE: napraforgóolaj házilag igazi hidegen sajtolt szüretlen (hamarabb megavasodik, kb. 400 ft-tól kitűnő minőség!), vagy szűrt, de nem kezelt, hanem igazi jó kis olaj!!! nyugodtan használható és rendkivül egészséges, csak valami mást is használjunk mellé. pl. oliva és feldolgozatlan, nem finomitott, hidrogenizált kókuszzsirt, és állati zsir is nagyon egészséges lehet, különösen a házi mangalica- az ize, összetétele, állaga is egész más a vele készült ételeknekis! Ezeket keverhetjük megfelelő arányban.

omega 9 -pl. ligetszépe olajnál, bőrproblémáknál tud sokat segiteni

Ne egyoldalúan, hanem keverve, vagy felváltva, nem finomitott, hanem hidegen sajtolt olajokat, zsirokat használjunk. Mindenfélére, teritett és teritetlen, egyszeres és többszörös, mindenre szükség van megfelelő arányban, mennyiségben.

 Antibiotikus hatás:

Humin és fulvosavak

Papaya -pl. Specchiasol papaya mag koncentrátum és fermentált  ---gyerekeknek különösen jó, kitűnő az ize!!! széles a hatása

továbbá mikrorostos gél,

kórokozó ellenes a szűz kókuszolaj

grapefruit mag

manuka méz (drága, különösen a kiváló minőség, mi még nem próbáltuk az ára miatt, de merem javasolni)

antioxidáns: az egyik legkitűnőbb forrás a sűrűre főzőtt szilvalekvár, aminél érdekes módon a hőhatás felerősiti az antioxidáns funkciót. FEkete málnát, magját is kiemelik: a legmagasabb állitólag a növények közt. Én ültettem: tövises, a jó napérlelte termésnek már finom ize van. DE a magját nem őröltem, fogaimmal sem,csak lenyeltem :) szőlőmag őrlemény, olaj -utóbbi az egyik legjobb és legsokrétűbb, de amit én használok, annak borzalmas az ize, nem tudom a gyerekekkel bevetetni, még nekem is nehéz :)

 

Cukrok : inkább sima kristálycukor, mint mesterséges, de a legveszélyesebb a késztermékekben jelenlévő glükóz-fruktóz szörpök, kivont gyümölcs vagy szőlőcukor is lehet. Az előbbi méregként is működik, és pl. a glutén és tejérzékenység kialakulásáért is felelős lehet. A természetes édesitőszereknél a kivonatolás formája miatt szintén lehet gyulladásgerjesztő, pl. a stevia, vagy a kókuszvirágcukornál a töménysége okán. Érdemes keverni. A babakonyhánál erről bővebben irok, és javitom az új infókkal. Kis nádcukrot szerintem mindég tegyünk a sima cukorhoz ;)

 

Méregtelenités: alga, magcsira, szilimarin/máriatövis, homotövis, cékla, kova föld, etc. Együtt pl a vitaking detox tablettákban. Szauna

Immunerősités: ganoderma és gyógygombák pl. húslevesbe :), echinacea purpurea / bíbor kasvirág, béta-glükán

Gyulladás csökkentők

 

Ár-érték arányban az alapanyagokra helyezhető a hangsóly: pl. pipettás olaj alapú vitaminok, belsőleg és krémekbe keverve, vagy nagyobb kiszerelésű porok, fehérjék, nem kapszulában hanem ételekbe, italokba keverve pl. aszkorbinsav (E300, vegyi C-vitamin) vagy algaporok, ganoderma v. pecsétviasz gomba por), kilós aminosav és fehérje kiszerelések, etc.

Egy pl: a pantoténsav: B5 vitamin elővitaminja stabilabb formában pl. a Bepanthen krém alapanyaga. Lehet hogy jobb minőségben és formában elérhető drágább kiszerelésben, de a hatást már az alapanyag más zsirba, olajba keverésével is elérhetjük a bolti ár töredékéért jó eséllyel. Nehezebb sokszor hozzájutni, nehéz beszerezni, igy viszont nem kis macera: idő, munka, odafigyelés -és ettől is szét tudunk szóródni, elveszi az időt a családtól, gyerekektől, tehát mérlegeljünk mindent.

 

Ha a fentieket sikerül alkalmazni, akkor egy egészséges ember a mai környezetben véleményem szerint kb 30% helyett 80% körül őrzi meg az esélyét az egészsége hosszú távú megtartásához, de a környezet hihetetlen mértékben évről évre rosszabbodik.

Azzal is számolnunk kell, hogy ezeket, főleg betegen, már mennyiségileg is nehéz bevinni, a terápiákat, kúrákat betartani.

 

Ingyen és bérmentve, a legkevesebb és a legtöbb erőfeszitéssel azonban van még egy terápia:

terápiás böjttel megerősitve az ember egészségét, s betegségek elleni küzdelmét

Oroszországban van ennek nagyobb orvosi háttere: pszichés betegségek, rák, bőrbetegségek, asztma, allergia, cukorbetegség főleg kezdeti szakasza, az eredmények pedig többynire megelőzik a gyógyszeres és egyéb, pl. sugárterápia hatását, de együtt alkalmazva megfelelőképp is jó eredmények érhetőek el.

Alapja a ketogén diéta.

Méregtelenit és komoly betegségeket komoly eredményekkel gyógyit!!!

Olcsó, még meg is takarithatunk vele jelentős összegeket, de nehéz -pszichésen, mégis csak elhatározás kérdése, az első időben romlik a közérzet, utána a visszatéréskor nehéz a mértékletesség megtartása, de szerintem engem is ez gyógyitott ki több betegségből, bár én lelki okokból gyakoroltam évekig, mára felfogom a hatásmechanizmusát, és felnőtteknél javaslom!

Lelkileg a keresztény-katolikus értékrendszerben kimagasló tapasztalatot nyerhetünka böjttel annak terápiás hatásán túlmenően is. Erről irtam és irok még külön.

GYermekek gyógyitására, vagy kismamáknál, egyes betegeknél, időseknél sajnos kevés infóm van, mennyire lehet egyáltalán alkalmazni, de belegondolok a többféle betegségben, pl. ételallergiákban szenvedő gyermekekre, hogy alig tudnak nekik a szülők főzni, enni adni valamit, amit fogyaszthathatnak, érdemes lenne kipróbálniuk... Egy kis szünet az emésztőrendszernek is regenerálódásra.

 

Kitekintés:

Ma Magyarországon, főleg az Északi és alföldi részeken Európában a legnagyobb a krónikus megbetegedések és az ezek által okozott halálozások aránya!

Miért?

Számos oka van, az elsők között az oltásrendszerünk, a gyáraink, létesitményeink, a felerősödött geoengineering, mezőgazdasági viszonyok, szegénység és a boltban elérhető élelmiszerek szerepelnek. És a helyzet évről évre iszonyatos mértékben romlik, a kitűnő természeti adottságaink, génállományunk és egyebek ellenére rendkivül hátrányos helyzetből indulunk, ezért kell jobban odafigyelnünk!

Félelem

Tudta, hogy aszpirin mérgezés okozta a világ legnagyobb pandémiájában a halálozási arányokat? 50-100 millió ember halálát okozta a becslések szerint, ami több, mint a világháború áldozatainak száma. Miért? A járványok esetén a kórókozók olyan időszakban aktivizálódnak, ami adataink alapján a D-vitamin szint általános csökkenésével esik egybe. A háború utáni szegénység, rossz tápláltság, higiénia miatt könnyebben felüthette fejét egy járvány, ez H1N1 volt. Az általánosan javasolt és alkalmazott gyógymód az aszpirin adagolása volt, ami többszöröse a ma biztonságosnak itélt mennyiségnek, sőt, a felső határa bőven átlépte a ma halálosnak számitó adagot!

90 évre titkositva voltak ezek az anyagok, igy feloldásuk után 2009-ben sikerült feldolgozni, és megállapitani a fentieket.

Rengeteg megdöbbentő adat van, hogy nem kell a kórokozóktól annyira tartani, megfelelő tudással és ellátással, gyógyszerekkel ezek ma már nem lehetnének halálos betegségek.

www.wendelin-essencia.hu/Mad%C3%A1rinfluenza+2016-2017-m28

Ugyanakkor a járványügyi előirások betartásának elmaradása miatt Európa szerte, de Magyarországon szabadon mozognak, és még a kórházakból is kiengedik azokat, akik láthatóan komoly járványos megbetegedésektől szenvednek, a hajókat nem teszik kötelező 1 hós zár alá, szabad a mozgás, emiatt, és még számos ok miatt, amiről nem beszélnek, készülni kell komoly járványos megbetegedésekre.

Ugyanakkor a megelőzésként nálunk oltásterrorként is illetett oltásrendszer jelenlegi információink szerint még mindég károsabb, mint amit egy ilyen helyzetben védettségként jelenthetne. Ráadásul messze menően etikátlan, borzalmas az utánkövetési és tájékoztatási rendszer, ezért nem tudják az egyes betegségeket kötni az oltások utóhatásaihoz! Akár amegbetegedések felénél, a kialakulási okaik közt fele részt szerepelhetnek az oltások...

Nem szabad félni, tájékozódni kell, és törekedni az etikus megelőzésre!

Nem lehet etikusnak nevezni olyan oltásokat, amikhez megfelelő ok nélkü, de akár azzal is, abortált magzatokat használnak fel, az oltóanyagokban "szennyeződésként" akár ezek emberi DNS-ei is előfordulnak, és jóval kevésbé biztonságos, mint pl. a Japánban etikusabb módon előállitott oltóanyag a Magyarországon alkalmazotthoz képest. Nincs elfogadható indok, ogy miért nincsenek tól-ig határértékek meghatározva, a táplálékallergiák, asztmák, bőrtünetek, krónikus megbetegedések összefüggéseiről beszélni miért tabu, s a független újabb kutatási eredmények miért ilyen lassan kerülnek megismerésre, és még azután is miért csak nagy csend veszi körül ezeket?!

Gondosan mérlegelve az információkat, sajnos ez az egészségügy egészére kivetithető.

 

Info: általánosságba egy helyen a herbafulvo leírásában, ill Mester Károly előadásában nagyon sok minden megtudható, ajánlom figyelmükbe pl. youtube.on elérhető videóját

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Patrona on Facebook

Látogass el ide:
https://www.facebook.com/Patrona-418478858335910/?fref=ts

Levelezőlista
Statisztika

Most: 1
Összes: 106653
30 nap: 882
24 óra: 23