Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Baba hordozás

 Divathóbort, vagy tényleg jó a babának?

Nem feltétlen jó, mert ha nem jó a kendőd, vagy rosszul kötöd fel a gyermeked, közben elmozdul valami, és nem figyelsz, akkor árthat is Neki. Ha valami gondja van, Ő jelezz, csak figyelj Rá!

A hordozással való megbarátkozás első élménye a gyűrűs hordozókendő lehet. Ebben mintegy átölelve is tarthatjuk a babát, kis erszényben, a hasunk és oldalunk között elfektetve. Mintha csak karunkban tartanánk a babát, de nem terheli meg kezünket, gerincünket, és nem ejthetjük ki! Sőt, ha szükséges, mindkét kezünket tudjuk használni. Diszkréten lehet benne szoptatni is, huzattól, hidegtől, naptól óvni a lelógó rész ráterítésével. Felvételekor fontos, hogy a baba súlypontja, azaz feneke legyen legalul, a nyaka biztonságosan meg legyen tartva 3 hónapos korig, illetve ha elaludna, és hogy a kendő két széle szorosra meghúzva valódi , U keresztmetszetű erszényt képezzen, tehát a mellünknél felérjen, a kisbabát felőlünk és kifelé is szorosan tartsa -így biztosan nem eshet ki, és akár mindkét kezünk szabaddá tehető. Vállunktól lejjebb és feljebb is legyen a hordozókendő anyagából, hogy ne csússzon el. A hordozókendő anyaga keresztben legyen rugalmas, így tud megfelelő tartást-biztonságot nyújtani a kicsinek!

Ha megbarátkoztunk ezzel a hordozással, jöhet a következő, 3 hónapos kortól, illetve amikortól a baba elég erősen tartja magát, a nyakát, a megfelelő kendő kiválasztása, mei tai, csatos hordozók, kenguruk, stb.

kismama-teli-kabat-kisbaba-betettel.jpg

Azok az indián anyukák, akik szülés után elkezdenek dolgozni, és közben gyermeküket magukra kötve viszik, nem ismerik a büfiztetést, nincs rá szavuk sem.

A hordozókendő ugyanakkor évszakhoz kötött is: sokba kerül egy kabát, amelyben esőben és hidegben is hordozni tudjunk a babánkat. De a gyermek növekedéséhez is igazodhat: egy gyűrűs kendőben újszülöttként, majd hordozhatjuk csemeténket akkor is, amikor már tud járni, de el-elfárad, s kézbe kéredzkedik.

Évszázadokon át alakultak ki az egyes hordozási típusok, generációk tapasztalata egybevág a hordozó nők mai táborának véleményével: babának és mamának is élvezet!

Talán nyálcsorgató egyes kismamáknak a hordozós fitness -milyen jó annak, aki ezt is megteheti!

 

 

hordozo-csatols-kezben.jpg

 

PS:

Szívesen fogadnék visszajelzéseket, mennyire volt hasznos a cikk, illetve mit hiányoltál, mit fűznél hozzá! Köszönöm szépen.

Elérhetőség: Bemutatkozás, kapcsolat menüpontban.

 

 
 

 

Facebook

Elérhetőség

Patrona on Facebook

Látogass el ide:
https://www.facebook.com/Patrona-418478858335910/?fref=ts

Levelezőlista
Statisztika

Most: 4
Összes: 106656
30 nap: 885
24 óra: 25